3. syyskuuta 2016

Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2015Mikä viini? 
Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2015 (100 % Cabernet Sauvignon; 9,99 €)

Minkä kanssa nautittu? 
Lihakeitto

Mitä etiketti lupaa? 
Etiketti kertoo lähinnä ristikuvionsa historiallisesta taustasta

Mitä rypäle lupaa? 
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Viini muualla 

Miguel Torres Chile
Viini-lehden arvio - Vuoden rosee

Kommentit 

M: Jo toisen kerran Viini-lehden vuoden roseeksi valitseman viinin väri on kaunis kirsikanpunainen, ei mikään haalea pinkki. Viinin tuoksussa on lähes hilloista kypsää mansikkaa, aavistus luumua ja hieman greippimäistä hapokkuutta. Viinin maku on marjaisan makea, mutta ei kuitenkaan hömppärosémaisen makea, kypsän mansikkainen ja vadelmainen, tuoksua myötäilevästi lähes hillomainen sekä pirteästi greippisen hapokas. Mieleen tulee Leila-tädin hieman lämmennyt mansikkamehu, jota tarjoillaan puolikkaan greipin kanssa eikä äiti anna ripotella grepin päälle kuin vähän sokeria. Viinin hapokkuus jää kipristelemään ikeniin, kielelle jää karpaloa ja puolukkaa. Täyteläisen lihakeiton kanssa viini oli yllättävän hyvä yhdistelmä, keiton suolaisuus sopi viinin makeuden kanssa, mutta paremminkin olisi voinut yhdistellä esimerkiksi itämaisen ruoan kanssa. Arvosanaksi monikäyttöinen roséviini saa +.

J: Tuoksussa on vadelmaa, greippiä, puolukkaa ja aavistus mansikkahilloa. Maku on hapokas, vadelmainen ja puolukkainen. Lämpenemisen myötä sekä tuoksuun että makuun tuli mustaherukkaa. Lihakeiton kanssa viini sopi ihan kohtuullisesti. Ruoaksi sen kanssa sopisivat paremmin esimerkiksi rasvaiset kanankoivet, savusiika tai teriyakilohi, tai se saattaisi sopia jopa poronkäristyksen kanssa. Roseeviinit ovat yleensä kesäistä juotavaa, mutta tämä sopii nautittavaksi myös näin syksyllä. Hinta-laatusuhde on niin hyvä, että annan tälle arvosanaksi ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti