Icardi Langhe DOC Rosso Nej 2005

Mikä viini?
Icardi Langhe DOC Rosso Nej 2005 (100 % Pinot Nero; hinta ei enää muistissa)

Minkä kanssa nautittu?
Pappardelle ja lihamureke mozzarella-aurinkokuivattu tomaatti-salvia -täytteellä

Mitä valmistaja lupaa?
Vaniljaisia vivahteita

Mitä rypäle lupaa?
Pinot Nero (Noir): kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, hapokkuutta ja vähän tanniineja

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on kuningatarhilloa, mustikkaa ja puolukkaa. Maku on aavistuksen hapokas, hilloinen, ei erityisen tanniininen, mutta pikkuisen pippurinen. Pinot noireja vaivaa joskus liiallinen mehumaisuus, mutta se ei ole tämän viinin ongelma, päinvastoin, maku on mukavan täyteläinen ja muhea. Murekkeen kanssa viini sopii passelisti. Plus-miinus-asteikolla annan ++.

J: Tuoksussa on hilloisuutta ja tummia marjoja, aavistus puolukkaa. Maku on hapokas ja vähätanniininen, aavistuksen mausteinen. Sopii juotavaksi sellaisenaan tai tuhdin liharuoan kanssa. Ei kuitenkaan mikään pihviviini. Ihan hyvä perusviini, arvosanaksi annan ++

Viini muualla
Icardi

Lihamureke italialaisin vivahtein (neljälle)

600 g naudan paistijauhelihaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
2 kananmunaa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g mozzarellaa (tai enemmänkin)
1 ruukku salviaa
NoMU Beef -mausteseosta, mustapippuria, suolaa

Sekoita jauheliha, hienonnettu sipuli (paistettu tai raaka oman maun mukaan), kananmunat ja mausteet mureketaikinaksi. Muotoile puolet taikinasta levyksi, aseta täytteet sen päälle ja muotoile lopusta taikinasta toinen levy yläpuoleksi. Taputtele tiiviiksi. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää.