Cusumano Nero d'Avola 2009

Mikä viini?
Cusumano Nero d'Avola 2009 (100 % Nero d'Avola; hinnasta ei tietoa)

Minkä kanssa nautittu?
Pasta alla carbonara

Mitä etiketti lupaa?
Ei mitään

Mitä rypäle lupaa?
Nero d'Avola: pehmeitä tanniineja, luumua, pippuria

Kommentit

M: Maku on pippurinen, pippurisempi kuin viime viikon nero d'avola, mutta siitä huolimatta myös pehmeä. Pippurisuuden takana on aavistus hilloisuutta ja tanniinit ovat lempeän kirpeät. Pastan kanssa viini sopii hyvin ja lopun voi lipitellä sellaisenaankin, kun vauhtiin pääsee, vaikka mikään seurusteluviini tämä ei ole. Maku on kuitenkin tasapainoinen ja saa kaipaamaan Italiaan istumaan iltaa runsaiden pastapatojen ja focaccialaarien äärelle. Arvosanaksi viini saa ++.

J: Tuoksussa on pippuria, mausteisuutta ja hilloa, myös aavistus tummaa suklaata. Heti avaamisen jälkeen maku oli kitkerä, mutta muuttui paremmaksi ilmaantumisen myötä. Maussa on pippuria ja tummia marjoja, tanniinit ovat pehmeät. Tanniineja on kuitenkin sen verran, että viini vaatii ruokaa seurakseen. Sopi hyvin rasvaisen ja tuhdin pastan kanssa. Arvosanaksi annan ++

Viini muualla
Cusumano

Pasta alla carbonara (kahdelle)

250 g pastaa (tagliatelle, spagetti tms. on varsin buono, pappardelle voi olla liian leveää)
170 g pekonia
1 sipuli
valkosipulia, jos siltä tuntuu
3 dl kermaa
2 kananmunan keltuaista
mustapippuria, suolaa, persiljaa, parmesaania raasteena tai lastuina

Laita pastan keittovesi kiehumaan. Pilko odotellessa sipuli ja pekoni. Keitä pasta puolikypsäksi, ruskista samaan aikaan pekoni ja sipuli. Erota keltuaiset, lisää niiden sekaan loraus kermaa ja sekoita. Lisää puolikypsä pasta pekoni-sipuliseoksen sekaan, lisää kerma, mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna kerman kuohahtaa. Väännä levy pois päältä ja lisää lopuksi kerma-keltuaisseos, sekoita. Tarjoile persiljan ja parmesaanin kanssa.