2. helmikuuta 2013

La Ferla Nero d'Avola 2010



Mikä viini?
La Ferla Nero d'Avola 2010 (100 % Nero d'Avola; 11,15 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Pasta ja porsasta roomalaisittain (porsaan leike, jonka sisällä mozzarellaa, parmankinkkua ja salviaa)

Mitä etiketti lupaa?
Sopii tomaattisten ruokien ja punaisen lihan kanssa

Mitä rypäle lupaa?
Nero d'Avola: pehmeitä tanniineja, luumua, pippuria

Kommentit

M: Tuoksussa on karpaloa ja pippuria. Maussa on tummahkoja marjoja ja pippuria, ehkä aavistus luumua, tanniinit ovat pehmeät. Ruoan kanssa viini sopi kohtalaisen hyvin ja loput saattoi hyvin lipitellä sellaisenaankin, vaikka ihan varsinainen pehmeä seurusteluviini tämä ei ole. Maku oli tasapainoinen ja viehättävän italialainen, joten plus-miinus-asteikolla annan tälle viinille +.

J: Tuoksussa on hilloisuutta, pippuria ja mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja mausteinen, hieman tanniininen. Sopi ihan hyvin ruoan kanssa, pärjäisi tuhdin ja rasvaisenkin ruoan, kuten lasagnen, kanssa. Ei mikään lipittelyviini. Arvosanaksi annan ++.

Viini muualla
Alko
Viticultori Associati Canicatti

Porsas roomalaisittain


Porsaan ulkofilettä
mozzarellaa
parmankinkkua
salviaa
pippuria, suolaa, valkosipulia (jos siltä tuntuu)

Nuiji porsaan fileepihvit ohuiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Aseta pihvin päälle mozzarellaviipale(ita), parmankinkkuviipale ja salviaa. Taita kahtia, kiinnitä hammastikulla. Paista pannulla kypsäksi, kunnes juusto sulaa hieman.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti