6. tammikuuta 2015

Riddersberg Chenin Blanc Chardonnay 2013Mikä viini? 
Riddersberg Chenin Blanc Chardonnay 2013 (Chenin Blanc, Chardonnay; 3,25 € Tallinnan Winestoressa)

Minkä kanssa nautittu? 
Savulohisalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Melonia, persikkaa, aprikoosia ja aavistus mantelia

Mitä rypäleet lupaavat? 
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, toffeeta
Chenin Blanc: hapokkuutta, omenaa, sitrusta; hunajaa, mineraalisuutta; mausteisuutta, makeutta

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on hedelmäinen, aprikoosinen ja persikkainen, hitunen luvattua mantelia löytyy myös, kun tarkkaan hakee. Maku on hillityn hapokas, hedelmäinen, aprikoosinen ja aavistuksen mineraalinen. Viini on varsin passeli bulkkiviini eikä todellakaan hinnalla pilattu. Ilmaantumisen (ja lasissa lämpenemisen) myötä makuun tuli myös jonkin verran öljyisyyttä. Savustetun lohen kanssa se kävi hyvin, suolaisen halloumin kanssa jälkimaku ei ollut kaikkein parhain.

Loppasuiden testiryhmä päätti kokeilla, vaikuttaako lasi halvan viinin makuun ja valitsi vertailulasiksi Iittalan Essence-sarjan valkoviinilasin. Eroa oli kyllä: olin juuri toteamassa, että tässä olisi kiva ja edullinen bulkkiviini vaikkapa kesähäihin lohen ja muun buffet-ruoan seuraksi, mutta maistoin viiniä sitä ennen Iittalan lasista. Se ei ole huono lasi, mutta Essence-lasista tuoksua sai hakemalla hakea ja maku oli mineraalisempi ja sitruksisempi kuin Veritas-laseista - ja isoissa juhlissa tuskin tarjoillaan viiniä Riedelin laseista, joten jouduin muotoilemaan mielipidettäni hieman uudelleen. Ei viini pahalta maistunut Essence-lasistakaan, mutta Veritas-lasi toi sen pehmeän ja hedelmäisen puolen paremmin esille. Helposti juotava yllätyksetön viini saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on trooppista hedelmää, aprikoosia ja ananasta. Mantelia en löytänyt. Maku on kevyen hapokas, hedelmäinen ja hieman öljyinen. Iittalan lasissa tuoksusta ja mausta löytyy selvästi enemmän mineraalisuutta ja sitrusta. Hapokkuuden takia viini sopi lohen kanssa hyvin, halloumin kanssa vähemmän hyvin. Sopisi varmaan myös kanalle ja mausteiselle itämaiselle ruoalle. Menisi myös ihan sellaisenaan lämpimänä kesäpäivänä. Ihan maukas ja edullinen perusvalkkari, arvosanaksi annan +.

Viini muualla 
Globalwinehouse

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti