10. tammikuuta 2015

The Police Synchronicity 2008Mikä viini? 
The Police Synchronicity 2008 (Carignan, Zinfandel, Syrah, Petite Sirah, Grenache, Viognier; 19,88 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu? 
Hampurilaiset

Mitä etiketti/valmistaja/maahantuoja/muu lähde lupaa? 
Ruusua, villimarjoja, mansikkaa, vadelmaa

Mitä rypäleet lupaavat? 
Carignan: hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan
Syrah: tanniineja, marjoja, mausteita, suklaata, kahvia, pippuria, joskus jopa hillomaista marjaisuutta
Petite Sirah: tanniineja, mausteita, luumua, karhunvatukkaa, suklaata, pippuria
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hedelmäisyyttä, vähän tanniineja
Viognier: vähähappoisuutta, voimakkaita aromeita, päärynää, aprikoosia, kukkia

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on mausteinen ja marjainen, siinä on myös aavistus nahkaa. Maku on makeahko, tanniininen ja tuoksua mukaillen mausteinen, marjainen ja aavistuksen nahkainen. Veritas-sarjan Old World Syrah -lasista maku on mausteisempi kuin New World Shiraz -lasista, New World -lasissa viini on jonkin verran kepeämpi ja hedelmäisempi. Suurta eroa lasien välillä ei kuitenkaan ole, mutta Old World tekee viinistä vielä enemmän ruoan kanssa juotavan kuin New World. Mikään lipittelyjuoma se ei tanniiniensa takia kuitenkaan ole. Hampurilaisten kanssa se meni ihan hyvin ja sopisi varmasti myös grilliruoan seuraksi. Viini on tasaisen varma (eli yllätyksetön) amerikkalainen cocacolaviini, jolle on lätkäisty hieno etiketti ja sen myötä bändihintalisää. Siksi se saa arvosanakseen 0.

J: Tuoksussa on marjoja, nahkaa ja mausteisuutta. Marjoista vadelma erottuu parhaiten. Maku on mausteinen ja hilloinen, tanniineja on kohtalaisesti. Old World Syrah -lasissa tuoksussa on enemmän nahkaa ja mausteisuutta. Kumpikin lasi kävi viinille. Sopi hampurilaisen kanssa, varma valinta grilliruoalle Marjaisuuden vuoksi tätä voisi kokeilla myös karjalanpaistin ja poronkäristyksen kanssa. Hinta on ehkä vähän yläkanttiin, mutta annan silti arvosanaksi +.

Viini muualla 
Wines that rock

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti