20. heinäkuuta 2016

Satunnaisia muistiinpanoja Tallinnasta, kesä 2016

Päätimme kesäloman kunniaksi käydä Tallinnassa keskiviikko-torstaireissulla. Tässä muutamia muistiinpanoja matkalta.

Havaintoja Tallink Silja Line M/S Superstarilta


Käytimme hyväksemme Club One -kesätarjouksen: Business Lounge -paikan sai 33 eurolla per nassu normaalin 65 euron sijaan.Laivan cava Heretat El Padruell oli (edelleen) hyvää, hanaviinit (Malvasia ja Tempranillo) eivät. Muuten Business Lounge oli aamiais- ja päivällisbuffetteineen voittajan valinta, vaikka emme nauttineetkaan tuopillista GT:tä vain koska mä voin. Ajatus tosin houkutteli hetken... Mutta sanoiko joku jälkiruokapöytä?Laivan myymälästä sai ostaa 2 cl viski-, konjakki-, rommi- ja tequila-annoksia 2 € hintaan. Lista näytti tältä:
  • Viskit: Aberfeldy 18 yo, Graigellachie 13 yo, Laphroaig An Cuan Mor, The Macallan Whisky Makers Edition, Haig Club Single Grain Scotch, Bruichladdich Octomore 7.2, Amrut Fusion Single Malt, Teerenpeli Single Malt Portwood Finish Tallink Silja Line Edition, Tullamore D.E.W. Cider Cask, Nikka Coffey Malt
  • Konjakit: Martell Cordon Bleu, Martell XO, Remy Martin The Cellar Master's Selection No 28, Courvoisier XO, Delamair Grande Champagne Vesper XO
  • Rommit: Ron Millionario Solera Rum 15 yo, Appleton 12 yo, Matusalem Gran Reserva Solera 15
  • Tequila: Sauza Tres Generaciones Anejo
Ihan näppärä myyntikikka. Äärimmäisen savuinen Octomore päätyi maisteltavaksi, mutta ei tällä kertaa ostoskoriin. Se maistui siltä kuin olisi juonut lämmintä savua, ja savuinen jälkimaku säilyi kauan aikaa. Vaikka savuiset viskit muuten maistuvat Jussille, niin tämä oli jo ehkä liikaa.

Havaintoja Tallinnasta
Skumppa-aamiaista parempi asia olisi varmaankin vain ilmainen skumppa-aamiainen (tai samppanja-aamiainen!) - tosin Savoy Boutique Hotelin ainakin puolen litran kokoiset aamukahvikupit olivat hintansa arvoisia. Aamiaisskumppamme, virolainen Põltsamaa Fest Classic oli puolimakeaa, omenaista ja siiderimäistä hedelmäviiniä.

Aamiaiselta palataan aikaa ennen matkaa: keksimme kissa-ihmisinä, että Lehe Pruulikodan Saatana Magustoit -olutta oli löydettävä. Etsimme sitä turhaan Uba ja Humalista ja Kaubamajan olutosastolta ja kävimme yhtä turhaan Drink Shopin oven takana Müürivahella. Drink Shop on nykyään kiinni maanantaista keskiviikkoon ja avaa torstaisin vasta klo 15. Emme ennättäneet sinne, koska laivamme lähti jo 13.30.

Poikkesimme kuitenkin Drink Baarissa ja huomasimme mainoksen Norde Centrumiin avatusta Beerexpress.ee:n kaupasta. Valikoimassa oli virolaisten ja muunmaalaisten pienpanimo-oluiden lisäksi siidereitä. Suomalaisista bongasimme ainakin Fat Lizard Brewingin oluita (myös kylmäkaapissa!).Kauppa oli kätevästi satamassa, mutta kätevyydellä on hintansa. Vaikka hintataso oli edullisempi kuin Suomessa, se oli kalliimpi kuin muualla Tallinnassa tai Beerexpress.ee:n nettikaupassa: Humaloven ja Öllenautin Poro maksoi 4,90 € (Alkossa 7,21 €) ja Vaat Witty Nelson 3,40 € (Uba ja Humalissa 2,90 €). Leffe Blond näytti nettikaupassa maksavan 1,99 €, kun paikan päällä se oli 2,20 €.

Lopulta löytynyt Lehe Pruulikoda Saatana Magustoit (sweet stout; 15 %) maksoi 9 €, Sori Brewing Öökull (farmhouse IPA; 5,2 %) 3,50 € ja Naparbier Alien Claw (Belgian IPA; 6,2 %) 2,80 €. Alien Clawin päiväys tosin näytti menneen vanhaksi kesäkuun lopussa.Vanha uutinen on jo se, että entinen Wine Store on nykyisin nimeltään Calle ja näyttää keltaisine kyltteineen halpahallilta. Juoksimme kaupan äkkiä läpi ja valikoima on melko pitkälti sama, tosin nyt ehkä hieman säntillisemmässä järjestyksessä. Takaosan halpisviinilöydöt, jäämme kaipaamaan teitä! Ehkä. Ehkä emme. Laatikkoviski sai jäädä myymälään, sen sijaan Happy Cat -kokoelma karttui. (*köhköh* Pullojen takia. *köhköh*)

Loppukevennyksenä vielä kavereille tuliaisia apteekista. Nimi on hauska, mutta meripihka- ja omenahappoa (happamuudensäätöaineita), glukoosia (rypälesokeria), tauriinia ja C-vitamiinia sisältävät pillerit tuskin auttavat krapulaan.


Kävimme myös Vino Nostrumissa pikavisiitillä. Siitä seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti