-->

2. heinäkuuta 2016

Lindeman's Gentleman's Collection 2014

Näytepullo maahantuojaltaMikä viini?
Lindeman's Gentleman's Collection 2014 (Primitivo, Negroamaro, Cabernet Sauvignon, Merlot; 11,99 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?Uunibataatit, ribsit, pevre

Mitä etiketti lupaa?
Karhunvatukkaa ja herukkaa

Mitä rypäle lupaa?
Primitivo (Zinfandel): ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria
Negroamaro: hillomaisuutta, metsämarjoja, maanläheisyyttä, tammea
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä

Viini muualla
Alko
Gentleman's Collection Wines

Muuta
Gentleman's Collection on australialaisen Lindeman'sin viinivalikoima herrasmiehille tai sellaiseksi haluaville. Muista poiketen tämä Batch No. 8 -viini on kuitenkin Italiasta Apulian alueelta (IGT Puglia). Vaikka herrasmies ei koskaan kuvaile viinin laatua yli kolmella sanalla, toivomme, että meille sallitaan nyt poikkeus.

Kommentit

M: Herrasmiesviinin tuoksu on tumman marjainen, karhunvatukkainen ja aavistuksen mausteinen, ilmaantumisen myötä siinä on myös luumua ja vaniljaa. Maku on pehmeä ja marjainen, mustikkainen ja herukkainen, hitusen pippurinen. Pehmeät tanniinit jäävät kutittelemaan ikeniin ja tuovat viinille ryhdikkyyttä. Ribsien ja bataatin kanssa viini sopii hyvin eikä hätkähdä pevren tomaattia ja sipuliakaan. Muutenkin tämä voisi sopia grilliruoan kanssa tai ehkä italiaisten kermaisten ja tomaattisten ruokien seurana. Sopiva herrasmiehen arkiviini saa arvosanaksi +.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, karhunvatukkaa, hilloisuutta, mausteisuutta ja aavistus vaniljaa. Maku on marjainen, mustikkahilloinen, hieman mausteinen ja luumuinen. Tanniineja on kohtuullisesti. Mausteisten ja rasvaisten ribsien seurana viini toimi hyvin, eikä makea bataattikaan ollut huono yhdistelmä. Pevressä ollut chili oli viinille kuitenkin vähän liikaa. Grilliruokien lisäksi tämä voisi sopia salamipizzan kanssa. Arvosanaksi annan +.


Reseptit


Ribsit
Keitä ribsejä savusuolalla, pippurilla, chilillä ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä reilun tunnin ajan. Anna ribsien jäähtyä omassa liemessään. Mausta keitetyt ribsit BBQ-kastikkeella ja savusuolalla. Grillaa uunissa 200 asteessa, kunnes pinta on kaunis (10-15 min).

Uunibataatit
Halkaise bataatit ja mausta pinta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Kaada vuoan pohjalle merisuolaa ja asettele bataatit siihen leikkuupinta ylöspäin. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes bataatit ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla. (Meidän bataattimme olivat noin 500 g kokoisia, pienemmät bataatit kypsyvät nopeammin.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti