27. heinäkuuta 2016

Famille Castel Rosé d'Anjou 2012


Mikä viini? 
Famille Castel Rosé d'Anjou 2012 (Gamay, Grolleau; 7,80 € Tallinkilla vuonna 2013)

Minkä kanssa nautittu? 
Uudet perunat ja paistettu lohi

Mitä etiketti lupaa? 
Vadelmaa, keltaisia hedelmiä, sitrusta

Mitä rypäle lupaa? 
Gamay: hedelmäinen, vähätanniininen, hapokas, marjaisa, mausteita, yrttejä, esanssisuutta
Grolleau: kevyitä, hapokkaita viinejä, yrttisyyttä ja hapankirsikkaa

Viini muualla 

Maison Castel

Muuta
Anjoun viinejä tuotetaan Ranskassa Loiressa Angersin kaupungin lähialueilla. Rosé d'Anjou AOC tai Anjou Rosé AOC -appellaation viinit ovat puolimakeita roséviinejä, joita suositellaan nautittaviksi nuorina. Viinien pääasiallinen rypäle on Grolleau, myös Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Gamay, Malbec ja Pineau d'Aunis ovat sallittuja.

Kommentit 

M: Ensin epäilytti, onko neljä vuotta vanha rosé vielä kelvollista, mutta se yllätti iloisesti. Viinin tuoksu on makeahko, vadelmainen ja mansikkainen ja sen maku myötäilee tuoksua. Marjaisuuden lisäksi maussa on pientä, pirteää hapokkuutta, jonka ansiosta viini toimii paistetun rasvaisen ja suolaisen lohen kanssa yllättävän hyvin. Jälkimaussa on marjaisuutta ja greippistä sitrusta. Viini on makeaa ja helppoa, mukavaa juotavaa eikä ollenkaan huono ostos hintaansa nähden. Makeus, hapokkuus ja marjaisuus ovat sopivasti tasapainossa. Varsinkin riittävän viileäksi jäähdytettynä viini toimii hyvin. Kiva kesäinen hömppärosé saa arvosanaksi ++. 

J: Tuoksussa on vadelmaa, mansikkaa, aprikoosia ja limeä. Maku on makeahko, vadelmainen ja mansikkainen, mukana on myös karpalomaista hapokkuutta. Jälkimaku on marjainen ja limettinen. Hapokkuutta löytyy sen verran, että rasvaisen merilohen kanssa viini sopi oikein hyvin. Mukava kesäinen viini, joka saa hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta arvosanaksi ++.

1 kommentti :