Ridge Geyserville 2012



Mikä viini? 
Ridge Geyserville 2012 (71 % Zinfandel, 19 % Carignan, 7 % Petite Sirah, 2 % Mourvedre, 1 % Alicante Bouschet; 40,50 € / Alkon varattava tuote helmikuussa 2016)

Minkä kanssa nautittu? 
Rib eye steak, lohkoperunat, papu-pekonipaistos

Mitä etiketti lupaa? 
Hyvää vuosikertaa

Mitä rypäle lupaa? 
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria
Carignan: hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia
Petite Sirah: tanniineja, mausteita, luumua, karhunvatukkaa, suklaata, pippuria
Mourvedre: maanläheistä makua, aluskasvillisuutta, nahkaa, eläimellisyyttä, pehmeitä punaisia hedelmiä, kypsiä puutarhamarjoja ja marjojen kuoria, yrttejä, suklaata, kahvia, minttua, tryffeliä
Alicante Bouschet: hilloisuutta, pehmeää rakennetta, käytetään lähinnä sekoitteissa tuomaan väriä

Viini muualla 
Ridge Vineyards

Viinikuvauksen haasteita


Kommentit 

M: Ihastuin Ridge Geyservilleen BLVD26:n avajaisissa ja tilasin sitä kaksi pulloa, kun se oli Alkon varattavana tuotteena helmikuussa. Nyt korkkasimme pulloista ensimmäisen, toinen jää vielä kypsymään. Viinin väri on mustikkainen ja tuoksu herukkahyytelöinen, kuningatarhilloinen ja vaniljainen - juuri sellainen kuin muistelinkin. Alkoholi (14,5 %) tuntuu hieman. Viinin maku on täyteläinen, marjahilloinen, herukkainen, hieman valkopippurinen sekä vaniljaisen mausteinen - ja tanniinisempi kuin muistin. Alkoholi polttelee aavistuksen. Lopuksi kielelle jää mehevää mustikkaa ja herukkaa ja tanniinit kipristelevät ikenissä. Medium-kypsän rib eye steakin kanssa viini sopii hyvin, tanniinit pehmenevät sopivasti. Tykkään tästä edelleen ja annan arvosanaksi +.

J: Väri on syvän tummanpunainen, vähän purppuraan vivahtava. Tuoksussa on herukkahilloa, karhunvatukkaa, mustikkaa ja vaniljaa. Ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli myös luumua. Maku on tanniininen, pippurinen ja vähän savuinen. Makea marjaisuus on myös läsnä, mutta enimmäkseen jälkimaussa. Pihvin kanssa viini sopi erinomaisesti. Oikein maukas viini, arvosanaksi annan +. Katsotaan muutaman vuoden kypsyttämisen jälkeen tuleeko arvosanaan toinenkin plussa.