8. elokuuta 2017

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2013


Mikä viini? 
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir 2013 (Valle de Casablanca, Chile; 100 % Pinot Noir; hinta 18 € Silja Linella vuonna 2016, 24,98 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Riistakäristys

Mitä etiketti lupaa? 
Kirsikkaa, mansikkaa ja luumua, nahkaa ja tupakkaa

Mitä rypäle lupaa? 
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Viini muualla 

Cono Sur

Kommentit 

M: Viini on tumma Pinot Noiriksi, sen väri on kaunis, lähes läpinäkymätön tummanpunainen. Viinin tuoksussa on ensin puolukkaa ja mansikkaa ja hieman mausteita, alkoholi (14 %) tuntuu pienenä pistävyytenä. Myöhemmin makea hillomainen tuoksu muuttuu mausteisemmaksi ja päällimmäiseksi nousevat tupakan ja makeiden mausteiden aromit. Maku on hapokas ja keskitäyteläinen, tanniineja on hillitysti. Kielellä tuntuu hillomaista(kin) puolukkaa ja mansikkaa, hieman pippuria ja mausteisuutta. Runsas ja tasapainoinen maku on miellyttävä, riistakäristyksen kanssa viini toimii hyvin. Jälkimaku on pitkä ja marjaisen mausteinen. Arvosanaksi mainio Pinot Noir saa +. 

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on puolukkaa, herukkaisuutta, nahkaa ja luumua. Maku on hapokas, puolukkainen, herukkainen ja mausteinen. Tanniineja on vähän. Riistakäristyksen kanssa viini sopi hyvin ja pärjäsi puolukkasurvokselle sekä suolakurkuille. Oikein hyvä Pinot Noir, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti