-->

18. huhtikuuta 2015

Moselland Riesling Kabinett 2013Mikä viini? 
Moselland Riesling Kabinett 2013 (100 % Riesling, 4,59 € Tallinnan sataman Rimissä tai 8,99 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Kokonaisena yrttien kanssa paistettu siika, uudet perunat

Mitä etiketti lupaa? 
Raikas, hedelmäinen, persikkaa ja greippiä

Mitä rypäle lupaa? 
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
Moselland
Alko

Muuta
Tulevien riesling- ja spätburgunder-viikkojen kunniaksi otimme varaslähdön ja valitsimme ruokaviiniksi saksalaista rieslingiä.

Katso myös Moselland Riesling Trocken 2011.

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on sitrusta ja vihreää omenaa. Sen maku on makea (jäännössokeria 35 g/l), mutta silti sitruunaisen hapokas ja hedelmäinen, siinä on päärynää, persikkaa ja pienehkö häivähdys petroolia. Mikään suuri riesling tämä ei ole, mutta se on helppoa juotavaa, lähes limsaa, ja sopii siian kanssa hyvin. Se sopisi myös kesäpiknikille, aasialaisen ruoan kanssa ja mainiosti myös sellaisenaan. Jos tätä saisi laivan buffetissa normaalin tympeiden valkoviinien sijaan, en valittaisi laisinkaan. Viiniä suositellaan aperitiiviksi, mutta voisin kuvitella sen myös jälkiruoan kanssa. Tallinnassa viini oli halpa eikä sen hinta Alkossakaan hirvitä, joten arvosanaksi se saa +.

J: Tuoksussa on sitrusta, omenaa ja mineraalisuutta. Maku on makea, päärynäinen ja persikkainen. Jälkimaku on yllättävän hapokas ja sitruksinen. Sopi siian kanssa hyvin. Yleisviini, joka kävisi seurustelujuomaksi sekä monenlaisen ruoan kanssa. Menisi varmasti rasvaisemmankin kalan, aasialaisen ruoan sekä kanan kanssa. Ei mitenkään erityisen luonteikas viini, mutta edullisen hinnan vuoksi annan arvosanaksi +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti