3. huhtikuuta 2015

Caves Messias Douro Messias Reserva 2012
Mikä viini? 
Caves Messias Douro Messias Reserva 2012 (Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional; 7,59 € Tallinnan sataman Rimissä)

Minkä kanssa nautittu? 
Quesadillat ja guacamole

Mitä etiketti lupaa? 
Rubiininpunainen väri, hedelmäinen maku, miellyttävä aromi

Mitä rypäleet lupaavat? 
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Tourica Franca: touriga nacionalin kevyempi ja parfyymisempi versio, tummia/punaisia marjoja ja villejä kukkia
Tinta Roriz (tempranillo): punaisia marjoja, mansikkaa, mustaherukkaa, kirsikkaa, (kuivattua) luumua, tupakkaa, suklaata, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Viini muualla 
Caves Messias

Muuta
Tyypillinen Douron alueen rypälesekoitus, samoista rypäleistä tehdään myös portviiniä.

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on marjainen ja nahkainen ja siinä on aavistus neilikkaa. Ilmaantuminen teki viinille hyvää, se sai enemmän ryhtiä ja luonnetta alun mehumaisuuden tilalle, mutta ei se kuitenkaan ollut kovin täyteläinen. Maku on marjainen, jonkin verran tanniininen ja hieman orvokkinen. Quesadillojen kanssa viini sopi mainiosti ja sen tanniinit huomasi vasta ruoan jälkeen. Guacamolen kanssa viini yllätti positiivisesti eikä riidellyt tomaatin, avokadon ja sitruksen kanssa. Alkossa tämä saattaisi olla juuri alle kympin viini (ainakaan enempää en tästä maksaisi) ja hintaluokassaan ihan mukava sellainen, joten arvosana on saa pääsiäisen kunniaksi +.

J: Aluksi tuoksu oli marjainen ja mehumainen, mutta ilmaantumisen myötä siihen tuli myös nahkaa ja savua. Maku on aluksi marjainen, jopa hilloinen, mutta muuttuu pian tanniiniseksi ja pippuriseksi. Quesadillojen kanssa viini sopi kohtuullisen hyvin, mutta sopisi paremmin lihaisemmille ruoille. Pitkään haudutetut pataruoat, ribsit ja entrecote voisivat käydä viinin seuraksi. Hintaan nähden luonteikas viini, joten arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti