31. toukokuuta 2015

Moselland Riesling Spätlese 2012Mikä viini? 
Moselland Riesling Spätlese 2012 (100 % Riesling, hinta 7,99 € Tallinnan sataman Rimissä)

Minkä kanssa nautittu? 
Kotimaiset mansikat/köyhät ritarit

Mitä etiketti lupaa? 
Aromaattisuutta, mineraalisuutta, hapokkuutta

Mitä rypäle lupaa? 
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla 
Moselland

Muuta
Spätlese on myöhäisen sadon rypäleiden viineistä kevyin. Sen rypäleet poimitaan minimissään viikkoa normaalia sadonkorjuuta myöhemmin, joten niihin ehtii kertyä enemmän sokeria.

Katso myös
Moselland Riesling Kabinett 2013
Moselland Riesling Trocken 2011

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on sitruksinen ja omenainen, mutta siinä on myös häivähdys petroolia. Maku on sellaisenaan makea, mutta mikään jälkiruokaviini tämä ei siis ole, siihen sen makeus ei riitä. Hapokkaiden mansikoiden kanssa viini toimii yllättävän hyvin, köyhien ritareiden hillon kanssa sen makeus taas katoaa. Se ei ole kuitenkaan paha asia, sillä sen ansiosta viinistä löytyy hapokkuutta ja mineraalisuutta. Sellaisenaan se on lähinnä makeahkoa omena- ja sitrusmehua. Ihan kiva edullinen perus-Riesling, kyllä tätä kesällä tulisi lipitetyä tai piknikillä, ehkä myös aasialaisen ruoan seurana. Mosellandin maistelluista Rieslingeistä paras on ollut Trocken eli kaikkein kuivin. Tämä viini taas saa arvosanaksi 0.

J: Tuoksu on aika kevyt. Sitrusta, omenaa ja mineraalisuutta löytyy. Maku on makea ja omenainen, aavistus aprikoosia. Jälkimaku on hapokas. Ei ollut ihan nappivalinta köyhien ritarien kanssa. Menisi sellaisenaan kuumana kesäpäivänä. Ihan kiva, makeahko Resling, joka ei herätä kovin suuria tunteita. Arvosana 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti