4. kesäkuuta 2015

Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2014


Mikä viini? 
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2014 (Cinsaut, Grenache, Syrah ja Rolle; 15,50 € Vinatisilla, 23,90 € Alkossa)

Minkä kanssa nautittu? 
Sellaisenaan

Mitä valmistaja lupaa? 
Hedelmiä, hapokkuutta

Mitä rypäle lupaa? 
Cinsaut (Etelä-Afrikassa Hermitage): mansikkaa, kirsikkaa, mesimarjaa, omenaa, parfyymia, hedelmäisyyttä, maanläheisiä ja mausteisia piirteitä; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa kypsytettynä seetriä, sikaria, maata, nahkaa
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta,hillomaisuutta, hedelmäisyyttä, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Rolle (Vermentino): keveyttä, aromaattisuutta, hapokkuutta, mineraalisuutta, sitrusta, vihreää omenaa, kukkaisuutta

Viini muualla 
Famille Perrin

Muuta
Tänä vuonna Alkossa oli myynnissä Miraval Rosén kolmas vuosikerta (2014). Se myytiin loppuun saman tien, joten tilasimme oman pullon nettikaupasta ja korkkasimme sen tänään Angelina Jolien 40-vuotispäivän kunniaksi.

Katso myös
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2012
Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2013

Kommentit 

M: Viinin tuoksussa on kypsiä trooppisia hedelmiä, mangoa, ananasta ja päärynää. Maku on ensimmäiseksi hapokas, sen jälkeen mansikkainen ja kuivahko. Jälkimaku on mukavan pitkä. Viini on varsin tasapainoinen ja menisi hyvin myös ruoan kanssa kuten aikaisemmatkin vuosikertansa. Ehkä tätä voisi nauttia Brangelinan syntymäpäiväjuhlilla pikkusuolaisten äärellä leppoisasti jutustellen, sen verran kepeän elegantti viini on, että se sopisi hyvin juhlatunnelmaan. Lämmettyään viiniin tulee hieman öljyinen jälkimaku, joten se kannattaa pitää viileänä.

Brad Pittin elokuvista mieleen tulee Saanko esitellä, Joe Black, kirpeän kaunis rakkaustarina.J: Tuoksussa on mangoa, banaania, vadelmaa ja päärynää. Maku on aluksi hapokas, mutta muuttuu pian vadelmaiseksi. Sopivan viileänä menee sellaisenaan, voisi sopia vaalealle kalalle tai miedosti maustetulle kanalle. Parempi kuin edellinen vuosikerta. Annan arvosanaksi ++.

Jos tämä vuosikerta olisi Angelina Jolien elokuva, se olisi Salt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti