-->

29. marraskuuta 2015

Fat Lizard -tasting Decanter Wine & Bar Shopissa 26.11.2015Decanter Wine Bar & Shop Isossa Omenassa järjesti oluttastingin, jossa oluitaan esitteli espoolainen Fat Lizard -panimo. Oluita maisteltiin Spiegelaun maistelusetistä, joka sisältyi tastingin hintaan (29 €). Näiden lisäksi pöydässä oli tavallinen tuoppi, jonka avulla saattoi halutessaan vertailla sitä, miten lasi vaikuttaa tuoksuun ja makuun.


California Pale Ale
Ensimmäinen olut oli California Pale Ale, joka on tyyliltään American Pale Ale. Tuoksussa oli havua, karamellia ja appelsiinia. Maku oli kitkerä, appelsiininen ja sitruksinen. Oluen kanssa maisteltiin Manchego-juustoa, joka sopikin oluen kanssa erittäin hyvin. Peruslasissa oluen tuoksu katosi lähes täysin, mutta makua säilyi jonkin verran.

IPA Heavy Fuel
Toinen olut oli IPA Heavy Fuel, jota kuvattiin vermontilaistyyliseksi IPA:ksi. Tuoksu oli samantyylinen kuin ensimmäisen oluen, mutta miedompi ja vähän enemmän karamellinen. Samanlaisuus ei yllättänyt, sillä IPA ja APA ovat läheistä sukua toisilleen. Suurimmat erot ovat valmistuksessa käytetyt humalalajikkeet ja humaloinnin määrä. Oluen maku oli hedelmäinen, vadelmainen ja mansikkainen. Peruslasissa olut muuttui jotenkin öljyisen makuiseksi. Tämän oluen kanssa maisteltiin mausteista chorizoa. Yhdistelmä toimi hyvin ja IPA:a suositeltiin ylipäätään mausteisen ruoan seuraksi.

Blacktop Porter
Kolmas olut oli Blacktop Porter. Tuoksussa oli lähinnä tummaa suklaata, seassa ripaus lakritsaa. Kitkerähkön suklaista makua taittoi hieman taateli. Peruslasissa tuoksu katosi lähes kokonaan ja maku oli vähemmän katkera. Tämän oluen kanssa maistettiin appelsiini-tummasuklaatryffeliä. Pelkän suklaan kanssa porteri ei ehkä olisi ollut parhaimmillaan. Onneksi tryffeli oli sen verran makea, että se tasapainotti oluen katkeruutta. Oluet olivat kaiken kaikkiaan hyviä, mutta California Pale Ale pääsi niukasti ykköseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti