Fajitas-illan viinit

Naapuri kutsui viettämään penkkiurheiluiltaa ja päätimme valmistautua suoritukseen kokkaamalla fajitoita. Viinit olivat eri puolilta maailmaa, mutta silti keskenään yllättävän samankaltaisia.

Omasta varastosta valitsimme mukaan kesällä 2014 ostetun espanjalaisen Murviedro Colección Reserva 2010:n (40 % Tempranillo, 40 % Monastrell, 20 % Cabernet Sauvignon; 6,85 € Eckerö Linellä, vuosikerta 2012 10,48 € Alkon tilausvalikoimassa). Hieman halvan oloinen etiketti hämäsi ja viini yllätti positiivisesti. Sen tuoksu oli täyteläinen, hilloisen makea, marjainen ja nahkainen, maku oli täyteläisen marjainen, makeahko, vaniljainen ja pehmeän tanniininen. Fajitoiden kanssa viini sopi mukavasti ja muutenkin tätä voisi ostaa uuden pullollisen, koska laivalla se ei ole hinnalla pilattu (tällä hetkellä 7,90 €).

Illan isännälle oli suositeltu jo entuudestaan hyväksi havaittua ja Amerikkatastingista(kin) tuttua yhdysvaltalaista Gnarly Head Old Vine Zin 2013:aa (100 % Zinfandel; 12,49 € Alkossa). Marjut muisteli viinin olleen viimeksi makeampaa, mutta ehkä sitä ennen nautittu Murviedro hämäsi, sillä nyt Gnarly Head oli ennemminkin kirpsakan karpalohilloinen, hieman pippurinen ja yrttinen, mutta samalla tavalla täyteläinen, marjainen, vaniljainen ja pehmeän tanniininen. Oikein hyvä perus-Zinfandel Zinfandelien hilloisemmalta puolelta. Jussin mielestä se ei kuitenkaan mennyt fajitoiden kanssa ihan niin hyvin kuin Murviedro, vaan sopisi paremmin grillatulle ruoalle tai sellaisenaan seurustelujuomana.