Tässä scifistisen viini-illan Halloween-henkiset reseptit. Syöjiä oli viisi, joista kolme oli raavasta miestä, ja jäljelle jäi ehkä muutama nachohippunen.
"Nachos con Karmee"
Chili con carne
1 kg jauhelihaa
780 g (2 purkkia) paseerattu tomaatti - chiliä
2-3 sipulia
380 g (1 purkki) kidneypapuja
valkosipulia, suolaa, pippuria, chiliä
Ruskista jauheliha, lisää valkosipulia maun mukaan ja paseerattu tomaatti -
chili. Hauduta kaikessa rauhassa, lisää pavut noin 20 min ennen tarjoilua.
Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
Guacamole
6 avokadoa
1 ruukku korianteria
kymmenkunta kirsikkatomaattia
2 salottisipulia
sitruuna- tai limemehua
suolaa, pippuria, chiliä
Jos olet laiska tai jos avokadot ovat kovia: kuori ja paloittele avokadot ja sipuli, silppua korianteri ja puolita tomaatit, sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella. Jos jaksat paneutua tai jos avokadot ovat pehmeitä: hienonna sipuli, korianteri ja tomaatti, muussaa avokado haarukalla ja sekoita. Lisää sitruunamehua niin, että koostumus on sopiva, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
Queso/juustokastike
4 dl cheddaria raasteena
4 dl emmental-mozzarellaa raasteena
2 dl maitoa (tarvittaessa enemmän)
1 rkl Maizenaa
1 rkl voita
1-2 salottisipulia tai saman verran kevätsipulia
tuoretta chiliä silputtuna
Sulata voi ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä. Lisää juustoraasteet, maito ja Maizena. Sekoita, kunnes juusto on sulanut ja seos on tasaista. (Lisää tarvittaessa maitoa.) Varo, ettei kastike jämähdä pohjaan. Lisää hienonnettua chiliä kastikkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kaada juustokastike kulhoon ja aseta kaiverretun kurpitsan sisään. Asettele kurpitsa, nachoja (meillä 450 g + 200 g bonuspussi) ja guacamole tarjottimelle. Tarjoile salaatin ja chili con carnen kanssa.
Mozzarellasilmäsalaatti
Mozzarellapalloja
Rypäleitä (vihreitä ja tummia)
Balsamicosiirappia (valmiina kaupasta, tavallinen balsamico on liian ohutta)
Leikkaa rypäleen kärjestä kapea siivu ja aseta se mozzarellapallon päälle iirikseksi. Tee pupilli balsamicosiirapilla. Tarjoile salaattipedillä nopeasti, ettei balsamicosiirappi ehdi valua ja levitä. (Loput rypäleistä voi paloitella salaatin sekaan.)
Sadepilvien alla død snø
Kuvasta puuttuu kurpitsasose |
Vadelmamelba
400 g vadelmia
1-2 rkl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua
Puserra vadelmat siivilän läpi. Mausta tomusokerilla ja sitruunamehulla.
Kurpitsasose
Halloween-kurpitsan sisus
1-2 dl vettä
noin 0,5-1 dl vaniljasokeria
inkivääriä (jauheena), kanelia, neilikkaa, kardemummaa, ripaus
muskottipähkinää
2 rkl sitruunamehua
Hauduta kurpitsan sisusta ja vettä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu, vaniljasokeri ja mausta jouluisilla mausteilla oman maun mukaan. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat soseesta sileää ja tasaista.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.