6. huhtikuuta 2016

Omnipollos hatt, Tukholma

Poikkesimme pääsiäisen aikaan Tukholmassa. Pakollisen Science Fiction Bokhandeln -visiitin jälkeen navigoimme Södermalmin tietöiden lävitse Omnipollos hattiin (Hökens Gata 3), koska viime vuoden huhtikuussa avatun baarin maine on ehtinyt jo kantautua lahden tällekin puolen.

Baarissa tarjotaan Omnipollo-pienpanimon (perustettu 2011) oluita hanasta sekä ruokana pizzaa ja pieniä snackseja. Ravintola oli sisätiloiltaan yllättävän pieni, mutta tyylikkään hillitysti hipsterhenkinen.

Olutta sai mukavan pieninä 20 cl maisteluannoksina.Hadit Pilsner (rustic Polish pilsner, 4,6 %; 37 kruunua/20 cl) oli samea pilsner. Tuoksu oli maltainen ja hedelmäinen. Makukin oli hedelmäinen, mutta myös katkera. Jälkimaussa oli havua ja appelsiinia. Muistutti vähän IPA:a.

Nebucahdnezzar Imperial IPA (8,5 %; 55 kruunua/20 cl) oli tuoksultaan havuinen ja hedelmäinen. Tuoksu oli kokonaisuutena melko hento. Maku oli sitruksinen, havuinen ja hedelmäinen. Jälkimaku oli katkera ja vähän karamellinen.

Omnipollon ja Buxton Breweryn yhteistyöolut Ice Cream IPA with Cloudberry (7,2%; 72 kruunua/20 cl) tarjoiltiin vaniljajäätelökuorrutuksen kera. Aluksi vaniljajäätelö peitti oluen maun ja IPA:n katkeruuden lähes kokonaan kylmyydellään (mikä oli Marjutin mielestä hyvä asia), ainoastaan jälkimaussa oli lakkaa. Jäätelön sulaessa (ja oluen lämmetessä) lakka ja IPAisuus alkoivat tuntua voimakkaammin. Hieman erikoinen makukokemus, mutta maistamisen arvoinen.


Biancan (raspberry gose, 3,5 %; 43 kruunua/20 cl) tuoksussa oli vadelmamehua sekä vadelmavenekarkkien makeutta. Maku on hapan, vadelmainen ja goselle ominaisesti suolainen. Makua kuvaa parhaiten vähän raaka raparperi, joka syödään sellaisenaan ilman sokeria. Jussille riitti yksi maistelukerta tätä olutta. Marjutin mielestä olut oli kuin vadelmamehua, johon oli sokerin sijaan lisätty suolaa. Jos muutkin goset ovat hyviä, Marjut aikoo laajentaa olutkokeilujaan niihin.

Bible Belt Imperial Stout (kahvilla, chilillä, vaniljalla ja kaakaonibseillä maustettu imperial stout, 13 %; 93 kruunua/20 cl) tuoksui vahvasti kahville, tummalle suklaalle ja luumulle. Maussa oli tummaa suklaata ja luumua. Jälkimaku toi mieleen chilisuklaan. Tämä oli Jussin suosikki maistelluista oluista.

Leon Pale Ale (samppanjahiivalla käytetty pale ale, 6,5 %; 48 kruunua/20 cl) tuoksui maltaiselle. Myös maku oli maltainen, lisäksi pehmeä, hedelmäinen ja vähän sitruksinen.

Kun nyt samoilla Södermalmin nurkilla oltiin, Omnipollos Hattin jälkeen poikkesimme vielä läheisessä olutravintola Akkuratissa (Hornsgatan 18), koska sieltä kuulemma saa parempaa belgialaista olutta kuin Omnipollon Blonde. Tämä oli toinen Akkurat-visiittimme eikä se pettänyt tälläkään kertaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti