21. tammikuuta 2017

Julicher Pinot Noir 2011


Mikä viini? 
Julicher Pinot Noir 2011 (Martinborough, Uusi-Seelanti; 100 % Pinot Noir; 33,20 € vuonna 2015, Alkossa vuosikerta 2013 33,30 €)

Minkä kanssa nautittu? 
Karjalanpaisti

Mitä etiketti lupaa? 
Maanläheistä, riistaista viiniä, tummaa kirsikkaa, luumua, silkkisiä tanniineja

Mitä rypäle lupaa? 
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Viini muualla 

Julicher

Kommentit 

M: Viini ja ruoka -messujen Mielensäpahoittajan karjalanpaistista inspiroituneena korkkasimme Pinot Noirin karjalanpaistin seuraksi. Viinikaapista valikoitui pöytään Julicher Pinot Noir, Outi Jakovirran Uudessa Seelannissa tekemä palkittu viini. Sen tuoksussa on aluksi hilloista mansikkaa ja puolukkaa sekä hieman kirpeää pippurisuutta, ilmaantumisen myötä tuoksuun tulee myös mausteisuutta ja tummia marjoja. Viinin maku on hapokas, keskitäyteläinen ja marjainen. Ilmaantuminen lisää myös makuun mausteisuutta ja pippurisuutta puolukkaisuuden ja karpaloisuuden rinnalle, samalla tanniinit alkavat tuntua enemmän. Viini on tasapainoinen ja maukas, karjalanpaistin kanssa se sopii hyvin. Kolmenkympin Pinot Noir tuntuu hieman kalliilta arkilauantain viiniksi, mutta toisaalta se on vaan hyvää ja arkilauantainakin voi nautiskella. Arvosanaksi viini saa +.

J: Väri on ruskeaan vivahtavan tummanpunainen. Heti avaamisen jälkeen tuoksussa oli puolukkahilloa ja tummia marjoja. Ilmaantumisen myötä puolukkaisuus väheni ja tilalle tuli nahkaisuutta, karpaloa sekä hieman luumua. Maussa on tummia marjoja ja hilloisuutta. Hapokkuutta ja tanniinisuutta on vähän. Jälkimaku on hieman mausteinen. Sokkotastingissä tätä olisi tuskin osannut arvata Pinot Noiriksi. Karjalanpaistin kanssa viini sopi hyvin, mutta suolakurkut olivat sille liikaa. Oikein hyvä Pinot Noir, arvosanaksi annan ++.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti