-->

21. toukokuuta 2020

Olarin Panimon etätasting 16.5.2020


Olarin Panimo järjesti 16.5. etätastingin, jonka juonsivat panimon edustaja Hanna Montonen ja Bönthöö bönthöö -blogin Teemu Lahtinen. Tastingiin valittiin oluet, joilla oli hyvä saatavuus K-kaupoissa ja Prismoissa. Oluet saattoi tilata myös 15 € hintaisena valmiina pakettina ja noutaa Olarin Panimon panimokaupasta Otaniemestä. Jussi vietti lauantai-iltaa tastingin parissa.

Tastingin taltiointi on edelleen katsottavissa Facebookissa.


Ensimmäinen olut oli Märichello American Lager (5,2%), joka on tehty yhteistyönä Instagram-humoristi Pieruperseen kanssa. Olut tuli myyntiin viime kesänä. Pieruperseen identiteetti ei ole vieläkään paljastunut eivätkä Olarin panimolaisetkaan ole häntä tavanneet.

Märichello on humaloitu Cascadella ja Amarillolla. Sen tuoksussa oli sitrusta, appelsiinikuorta, mandariinia ja greippiä. Maussa oli tuoksun lisäksi mangoa sekä sitruunakarkkia. Humalan katkera puraisu tuntui jälkimaussa. Märichelloa suositeltiin ruokajuomaksi esimerkiksi risotolle ja salamipizzalle.


Toinen olut Hepialus Humuli DDH Pale Ale (5,5%) on saanut nimensä humalaperhoselta. Ravinnokseen öttiäinen syö kasvien juuria ja sen ruokavalioon kuuluu myös humala (Humulus lupulus). Oluen etiketissä mothramaisiin mittoihin kasvanut Hepialus Humuli tuhoaa laserkatseellaan Matinkylää. 2018 markkinoille tulleen oluen etiketin ja reseptin on suunnitellut Hanna.

Hepialus Humuliissa käytetyt humalat ovat Eldrorado, Citra ja Mosaic. Oluen tuoksussa oli trooppista hedelmää, sitrusta, greippiä ja humalan katkeruutta. Maku toisti tuoksun aromeja, siinä oli myös yrttejä (korianteria), passiohedelmää ja maltaisuutta. Tätäkin olutta suositeltiin pizzan seuraksi.


Kolmas olut MC Taakibörsta IPA Remixiä (5,3%) maistoin viimeksi jokin aika sitten Ota olut -etätastingssä. Remix on maustettu mangolla ja ananaksella. Olut tuli markkinoille 2016, jolloin hedelmien lisääminen olueen oli vielä uutta ja ihmeellistä.

Humalina on käytetty Nelson Sauvinia, Citraa, Mosaicia ja Amarilloa. Oluen tuoksussa  oli edellisten oluiden tapaan sitrusta ja greippiä ja niiden lisäksi mangoa sekä ananasta. Maku oli raikkaan sitruksinen, kirpeän greippinen ja ananaksinen. Jälkimaussa oli runsaasti appelsiininkuorta ja mangoa.


Viimeistä olutta Nasty Granny Berliner Weissea (4,1%) maistoimme vuosi sitten Smokers x Olarin Panimo -tastingissa. Kyseessä on Olarin Panimon ensimmäinen pullotettu hapanolut, joka on maustettu puna- ja mustaherukalla. Marjoja on käytetty 75 g / litra. Oluen tuoksussa ja maussa olikin runsaasti herukkaisuutta. Maku oli lempeä eikä liian hapan. Ruokapariksi suositeltiin muropohjaista marjapiirakkaa vaniljakastikkeella.

Hyviä oluita olivat (edelleen) kaikki. Seuraavassa tastingissa voisi ehkä olla vähän erikoisempia tai uusia oluita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti