Vain Keskiluokkajutut Valkoviini 2023

Keskiluokka on enemmän tai vähemmän häilyvä käsite. Sosiologiassa se on yhteiskunnan hierarkiassa keskellä oleva ihmisjoukko (äläpä!). Marxin mukaan keskiluokka on pikkuporvareita jossain proletariaatin ja porvariston välissä. Bourdieu lisäsi määritelmään taloudellisen pääoman lisäksi kulttuurillisen ja sosiaalisen pääoman ja ihmisten väliset verkostot. OECD:n mukaan keskiluokkaa taas ovat ne kotitaloudet, joiden käytettävissä olevat tulot ovat vähintään 75 % ja korkeintaan 200 % mediaanitulosta, toisin sanoen 80 % suomalaisista (v. 2015). (Lähde Wikipedia)

Vain keskiluokkajutut -Instagram-tili puolestaan lisäsi keskiluokkaisuuden määritelmään mukaan tuijien huputtamisen, boomerien elämänohjeet ja työpaikan rennon hassuttelun. 

Vinetum on tehnyt yhteistyössä tilin kanssa valkoviinin, joka on tietenkin riesling. Mihin muuhunkaan sitä ihminen päätyisi? Viiniin käytetyt rypäleet ovat Saksasta Rheingaun alueelta ja ne ovat kasvaneet keskimäärin 25-vuotiaissa köynnöksissä.

Vain Keskiluokkajutut Valkoviini 2023
Qualitätswein Rheingau, Saksa; Riesling; 15,99 €

Tuottaja Vinetum

Etiketin mukaan vainkeskiluokkajutut Varma Valinta #arjenluksusta #hyvässäseurassa #parhaassaseurassa #carpediem #viintä #niinansaittutää #ihankuinulkomailla

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana lohirullia ja varhaisperunoita

Lyhyesti: raikas rieslingKommentit

M: Emme osanneet päättää, olisimmeko Team Essence vai Team Ultima Thule, joten päädyimme tylsästi Riedelin laseihin, mutta ei anneta sen haitata! Kirkkaan, vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksussa on yrttejä, herukkaa, karviaista ja persikkaa. Kuivahko, napakan hapokas ja hieman mineraalinen maku seuraa tuoksun linjoilla. Lasissa on siis hyvinkin tyypillinen lajinsa edustaja eli kun tutkailun jälkeen rieslingiin taas päätyi, niin rieslingiä myös sai.

Rasvaisen lohen kanssa viini on oikein passeli. Se voisi sopia myös syksyn rapujuhliin ja näin kesällä kalaruokien ja salaattien kanssa varsinkin, jos Ritva ja Esko tulevat kylään. Viini on hintansa arvoinen ja keskiluokkaiseen ruokapöytään sopiva, joten arvosanaksi Vain Keskiluokkajutut Valkoviini saa 0.

J: Viini on väriltään kirkas, vaalea sitruunankeltainen. Tuoksussa on limeä, vihreää omenaa ja hieman päärynää. Hapokas, hieman tuoksua makeampi maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaku on rapsakan hapokas ja hieman mineraalinen. Kokonaisuus on hyvä, mutta melko suoraviivainen.

Viini sopi hyvin suolaisen ja rasvaisen kalan kanssa, mutta käykö viini silloin, kun tarjolla on erilaisia juustoja erilaisten keksien päällä? Se riippuu juustoista - feta, lempeä vuohenjuusto ja mozzarella varmaankin sopisivat viinin kanssa. Vain Keskiluokkajutut on helppoa juotavaa, jota voi siemailla sellaisenaan, kun terassi on laitettu tai tuijat huputettu. Arvosanaksi viini saa 0 eli laatu vastaa hintaa.