Masis Brewery Regeln am Rhein Lagered Ale


Yksi Masis Breweryn uutuusoluista on kölniläistyylinen Regeln am Rhein Lagered Ale. Sitä ja muita Masiksen oluita pääsee maistamaan tämän vuoden Craft Beer Helsingissä, joka on käynnissä juuri nyt (27.-29.6.2024) Rautatientorilla.

Regeln am Rhein
Suomi; lagered ale; 4,7 %; 4,70 € Masiksen panimokaupassa

Panimo Masis Brewery

Panimon mukaan
Masis Brewery päätti lähteä matkalle Rein-joen varrelle ja pysähtyä Kölnin maisemiin. Regeln am Rhein on virkistävä kölniläistyylinen ale, jota kelpaa nauttia Suomenkin jokien varrella.

Oluttyypin mukaan
Kölsch on kölniläinen runsaasti humaloitu pintahiivaolut, joka kylmäkypsytetään lagereiden tapaan. Nimitys Kölsch on suojattu maantieteellinen merkintä, jota saa EU:n alueella käyttää vain Kölnissä valmistetusta oluesta. Muualla Euroopassa oluesta pitää käyttää ale-nimitystä. Kölsch tarjoillaan perinteisesti 0,2 dl kokoisesta Stange-lasista.

Ruokana kanatortilla

Lyhyesti: raikas kölssi

Kommentit

M: Maistuu saksalaiselle oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on ruohoa ja yrttisyyttä. Kuivahkossa maussa on tuoksun aromien lisäksi maltaisuutta, havua ja hieman sitruunaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Jälkimaussa on ruohoa ja sitruunaa. Kokonaisuus on raikas.

Olut kävi tortillan kanssa hyvin. Se menee mainiosti sellaisenaankin ja käy vaikka saunaolueksi. Regeln am Rhein muistuttaa kunnioitettavasti saksalaista esikuvaansa suomalaisella twistillä. Arvosanaksi annan +.