Obolon Wheat Ale


Obolonilta on tullut maitokauppavalikoimaan uusi olut Obolon Wheat Ale. Sen lisäksi maitokaupoissa on saatavilla Obolon Svitle Lager ja Obolon Premium Lager.

Obolon on yksi Ukrainan suurimmista (omien sivujensa mukaan suurin) virvoitus- ja alkoholijuomavalmistajista. Yhtiö perustettiin Neuvostoliiton aikaan vuonna 1980 nimellä Київський пивзавод № 3 eli Kiovan panimo numero 3. Vuonna 1986 nimeksi vaihtui Obolon. Nimi tulee Kiovan kaupunginosasta, jossa panimo sijaitsee ja tarkoittaa tulvatasankoa.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta.

Obolon Wheat Ale
Ukraina; vehnäolut; 4,7 %; 3,59 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Obolon

Panimon mukaan
Obolon Wheat is a wheat beer. The bubble carbonation, light body, dry finish makes wheat beer so refreshing. The grainy character of wheat softens the taste, and along with the fluffy body, makes the beer smooth. Specialized strains of yeast are used which produce overtones of banana and clove.

Oluttyypin mukaan
Vehnäolut on pintahiivaolut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä mallaksessa on vehnän lisäksi myös ohraa. Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrus, banaani ja mausteisuus.

Lyhyesti: miedon makuinen vehnäolut

Kommentit

M: Maistuu vehnäoluelle.

J: Olut on sameaa ja vaalean kullankeltaista. Tuoksussa on kypsää sitruunaa ja hieman banaania. Maku toistaa tuoksun aromeja, maussa on myös kevyttä yrttisyyttä ja korianteria. Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Pitkähkö jälkimaku on sitruunainen ja viljainen.

Oluen aromimaailma on melko mieto. Se menee hyvin janojuomana, mutta ei oikein erotu muista vastaavista vehnäoluista. Obolonin oluista suosikkini on edelleen Obolon Premium Lager. Arvosanaksi Obolon Wheat Ale saa  0.