Olutta Ukrainan tueksi: Obolon Svitle Lager

Ukrainalaiselta Obolonilta on tullut Suomen markkinoille uusi maitokauppavahvuinen olut Obolon Svitle eli Vaalea. Hetken aikaa näytti siltä, että Obolonin tuonti Suomeen saattaa päättyä, koska Puola ja Unkari kielsivät ukrainalaisen viljan ja maataloustuotteiden tuonnin ja kauttakuljetuksen. Myös oluttoimitukset pysähtyivät rajalle, mutta rajoitukset poistettiin nopeasti.

Obolon on Ukrainan suurimpia, ellei jopa suurin virvoitus- ja alkoholijuomavalmistaja. Yhtiö perustettiin Neuvostoliiton aikaan vuonna 1980 nimellä Київський пивзавод № 3 eli Kiovan panimo numero 3. Vuonna 1986 nimeksi vaihtui Obolon. Nimi Obolon tulee Kiovan kaupunginosasta, jossa panimo sijaitsee ja se tarkoittaa tulvatasankoa.

Aikaisemmin panimon oluista on maisteltu Obolon Premium Lager ja Obolon Strong. Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta.

Lisää blogauksia Ukraina-oluista tulossa myöhemmin

Svitle
Ukraina; lager; 4,5 %; 3,45 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Obolon

Panimon mukaan:
Obolon Svitle is a classic lager beer with a pleasant malty taste and moderate bitterness. It is well perceived by all categories of customers.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Lyhyesti: raikas ja hieman makea lager

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista, vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on makeahkoa maltaisuutta ja ruohoa. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on lisäksi yrttejä ja aavistus sitruunaa. Katkeruutta on kohtuullisesti ja sitä tasapainottaa miellyttävä makeus. Kokonaisuus on kevyt ja raikas.

Obolon Svitle Lager maistetuista Obolonin oluista kevyin. Se menee hyvin sellaisenaan ja sopisi erinomaisesti saunajuomaksi. Obolon Svitle Lager on laadukas lager, mutta ei oikein erotu vastaavista oluista. Arvosanaksi annan 0. Obolonin oluista suosikkini on Obolon Premium Lager.