Nokian Panimo Keisari Wheat Sour

Näyte / Nokian Panimo



Keisari Wheat Sour on yksi Nokian Panimon kevään uutuusoluista. Panimon mukaan kyseessä on berliner weisse -tyylinen hapanvehnäolut, jossa on käytetty saksalaista Hallertauer-humalaa. 

Uutuuksista on aikaisemmin maisteltu Keisari Birra Chiara ja Keisari Micro NEIPA.

Keisari Wheat Sour
Suomi; hapanvehnäolut; 3,5 %; 2,97 € Ison Omenan K-Citymarketissa

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan
Maltillisesti humaloitu ja vehnämaltaan aromeilla täydennetty janojuoma, jonka viinilliset ominaisuudet saatu aikaan maitohappokäymisellä.

Oluttyypin mukaan
Berliner weisse on berliiniläinen vehnäolueen pohjautuva hapanoluttyyli, joka saa happamuutensa maitohappobakteerista. Alkoholia on tämän tyylin oluissa hillitysti, yleensä noin 3 %. Berliner weisse maustetaan usein vadelman tai tuoksumataran makuisella makusiirapilla.

Lyhyesti: kevyen hapan kesäolut.

Hapanta, sanoi kissa oluesta
Kommentit

M: Aloittelijalle ja kesäterassille sopiva hapanolut.

J: Olut on kullankeltaista ja aavistuksen sameaa. Tuoksu on hapan, siinä on lähinnä korianteria ja vehnää. Maku on tuoksun tapaan kevyen hapan. Hedelmäisessä maussa on tuoksua enemmän vehnäoluille tyypillisiä aromeja - banaania, yrttejä, korianteria ja sitrusta. Jälkimaku on raikkaan sitruunainen. Kokonaisuus on kevyt ja raikas.

Keisari Wheat Sourista ei ensimmäiseksi tule mieleen berliner weisse, koska olen juonut siitä enimmäkseen jollain lailla maustettuja versioita. Tällainen maustamaton versiokin oli hyvää ja se menee oikein hyvin vaikka terassijuomana. Arvosanaksi annan 0. 

Kolmesta maistetusta uutuusoluesta suosikkini oli Keisari Micro NEIPA.