Nokian Panimo Keisari Birra Chiara

Näyte / Nokian Panimo

Nokian Panimon uutuusoluiden maistelu jatkuu. Aikaisemmin on maisteltu Keisari Micro NEIPA, nyt on vuorossa italialaistyylinen Keisari Birra Chiara eli suomeksi vaalea olut. Valmistuksessa on käytetty ohran lisäksi maissia kuten italialaisissa esikuvissa Peronissa ja Nastro Azzurossa.

Pizza olisi ollut helppo valinta ruoaksi oluen kanssa, mutta me teimme bruschettaa, jonka päällä oli mozzarellaa, tomaatti-sipulihakkelusta, italialaisia leikkeitä ja basilikaa (koska kaikki näyttää paremmalta basilikan kanssa).

Keisari Birra Chiara
Suomi; lager; 4,6 %; esim. 2,49 € Ison Omenan K-Citymarketissa

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan
Gluteeniton, italialaistyyppinen, kevyt lager-olut. Pilsnermaltaan keveyttä on täydennetty maissilla, jolla on saatu yhdessä Amarillo-humalan kanssa etelän keveyttä ja huolettomuutta.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. 

Ruokana bruschettaa

Lyhyesti: raikas lagerolut

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja vaalean kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti mallasta sekä vähän ruohoa ja sitrusta. Kevyen katkera maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös aavistus hunajaa. Kokonaisuus on kevyt, mutta ei vetinen. Maissi tuo olueen keveyttä ja raikkautta.

Birra Chiara on kuvauksensa mukaisesti keveä ja huoleton. Se on helppoa juotavaa, joka kävi hyvin bruschettan kanssa ja menee sellaisenaankin. Kesäinen terassi olisi tällaiselle oluelle sopivin nautintapaikka, Suomen takatalvessa se on hieman valju. Birra Chiara on hyvä ja raikas lager, arvosanaksi annan 0.