FUKKNICE Eka kalja India Pale Lager

Näyte / FUKKNICE

FUKKNICE on helsinkiläinen vuonna 2022 perustettu yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu vaatteita ja muita tuotteita kuten vyölaukkuja. Markkinoille on nyt tullut myös FUKKNICE:n ensimmäinen olut, jolla on ytimekäs nimi Eka kalja. Olut on valmistettu Karvilan Panimolla, ja etiketin mukaan sen dokabiliteetti on 10/10.

Etiketissä julistetaan myös sota siideriä vastaan. Jos siiderillä tarkoitetaan tässä yhteydessä makeita esanssilitkuja, joita Suomessa myydään siiderinä, niin ei muuta kuin Himarsit laulamaan ja Leopardit irti.

FUKKNICE
Suomi; India pale lager; 5,2 %; katso saatavuus

Panimo Karvilan Panimo

Panimon mukaan
Eka Kalja on aina paras. Se riittänee tarjoilusuositukseksi. Hifistelijöille tiedoksi tämän India Pale Lagerin humalat: Ariana, Idaho 7, Simcoe, Magnum.

Oluttyypin mukaan
India Pale Lager (IPL) on vahvasti humaloitu lagerolut. Kuten nimestä voi päätellä, se muistuttaa IPA:a, mutta on käytetty pohjahiivalla lagerien tapaan.

Lyhyesti: raikas ja greippisen katkera

Kommentit

J: Olut on sameaa ja kullankeltaista. Vaaleaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on sitruunaa, trooppista hedelmää, appelsiininkuorta ja hieman greippiä. Maku on melko katkera ja greippinen, siinä on myös sitruunaa ja mangoa. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Greippisyys jatkuu vahvana jälkimaussa, jossa on hieman maltaisuutta.

India pale lager on oluttyylinä edelleen hieman vieras. Niitä ei oikein erota IPA:sta, mutta koska pidän IPA:sta, se ei ole varsinaisesti ongelma. Eka kalja maistui hyvin ja sen dokabiliteetti on kohdallaan, kuten etiketti lupasi. Todellakin FUKKNICE! Arvosanaksi annan +.

M: Ai siis eiks tää ollutkaan IPA? Oisi kyllä ihan FUKKNICE, jos tätä voisi tilata samalla kuin tilaisi miehelle yllätyslahjaksi vaikkapa miesten leggingsit.

Ekaa Kaljaa mainostetaan myös War on Cider -biisillä, jolla vierailevat Lähiöbotoxin Seksikäs Suklaa ja Lost Societyn Samy Elbanna. Vaikka aina ei tee mieli sotia siideriä vastaan, biisi viihdyttää ja tekee sopivasti kunniaa verkkokaupan salihousujen aikakaudelle, kun se vaihtuu redhotchilipeppersmaisesta funkista rageagainstthemachinemaiseen pomppuheviin - ja Samy Elbannasta saa aina pisteitä!