Conde de Vimioso Reserve Red

Näyte / Portugal Vineyards

Tejon viinialue sijaitsee Portugalin keskiosassa Lissabonista pohjoiseen ja käsittää Ribatejon maakunnan. Viiinialue olikin aikaisemmin nimeltään Ribatejo. Tejo sijaitsee sisämaassa eikä sillä ole rannikkoa tai yhteistä rajaa Espanjan kanssa. Sen eteläpuolella sijaitsee paremmin tunnettu Alentejon viinialue. Tejossa on kaksi viiniluokitusta: yleinen Tejo VR (Vinho Regional) ja korkeampi  Do Tejo DOC.

Falua on vuonna 1994 perustettu viinitalo, joka tuottaa viinejä Tejon ja Vinho Verden alueilla. Viini on kypsynyt 18 kuukautta uusissa ja toisen käytön ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Conde de Vimioso Reserve Red
Tejo, Portugali; Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Syrah, Aragonêz; 20,25 €

Tuottaja Falua

Tuottajan mukaan ajatonta eleganssia

Rypäleen mukaan
Touriga Nacional: tanniineja, tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, hedelmäisyyttä, mausteita, nahkaa, orvokkia, yrttejä, lakritsaa
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa
Castelão: rustiikkinen, metsämarjoja tai hedelmäisyyttä maaperän mukaan, punaherukkaa, luumuhilloa, nuorena kovia tanniineja, jotka pehmenevät ajan myötä, happoja
Aragonêz (Tempranillo, Tinto Roriz): marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Ruokana maa-artisokkarisotto ja entrecôte

Lyhyesti:tumman marjainen ruokaviini

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsiä tummia marjoja, mustaherukkaa, luumua ja karpaloa sekä pientä kukkaisuutta ja makeita ja yrttisiä mausteita. Viinin maku on kuiva ja täyteläinen, tanniinit pehmenevät miellyttäviksi muutaman tunnin ilmaantumisen jälkeen ja hapokkuuttakin on jonkin verran. Tuoksusta tuttujen tummien marjojen lisäksi maussa on hapankirsikkaa, vihreää paprikaa ja mausteita, jälkimaussa mausteisuus muuttuu pippuriseksi. Vaikka viinin marjaisuus on kypsää, kokonaisuus pysyy hyvin kasassa eikä viini lässähdä liialliseen hilloisuuteen.

Ruoan kanssa viini sopii hyvin, se on ehdottomasti tarkoitettu liharuoille ja sopisi vaikkapa grillatun lihan tai lihapatojen kanssa. Loppu viinipullosta maistuu ruoan jälkeen sellaisenaankin, vaikka varsinainen seurusteluviini se ei olekaan. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on syvän tummanpunaista ja reunoiltaan aavistuksen purppuraista. Tuoksussa on tummaa marjaa, karhunvatukkaa, viikunaa, mustaherukkaa ja hieman mausteisuutta. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hapankirsikkaa. Heti avaamisen jälkeen tanniinisuus oli melko tiukkaa, mutta ilmaantuminen pehmensi makua. Mausteisuus vahvistuu jälkimaussa muuttuen pippurisuudeksi.

Pihvin kanssa viini sopi erinomaisesti ja risoton kanssa kohtuullisen hyvin. Ilmaantumisen myötä viini alkoi mennä myös seurustelujuomana. Arvosanaksi annan +.