Nokian Panimo Keisari Micro NEIPA

Näyte / Nokian Panimo

Nokian Panimo lähetti kevään uutuusoluita, joista ensimmäisenä maisteltavaksi valikoitui Keisari Micro NEIPA. Kyseessä on Micro IPA:n sisarus, jota panimo kutsuu neljän viljan NEIPA:ksi, koska sen valmistuksessa on käytetty  ohraa, vehnää, kauraa ja ruista.

Zico mukana kuvassa mittakaavan vuoksi


Keisari Micro NEIPA
Suomi; New England IPA; 2,8 %; 1,99 € Sellon Prismassa

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan
Mieto, aromikas pintahiivaolut. Miedosta alkoholipitoisuudesta huolimatta oluesta löytyy runkoa rukiista, hedelmäisyyttä vehnästä ja lempeyttä kaurasta. Humaloina käytetyt Nectaron, Sultana ja Kohatu antavat mielyttävän rungon ja maltillisen neipamaisen tunteen.

Oluttyypin mukaan
New England IPA on sameaa, katkeruutta on vähemmän kuin IPA:ssa yleensä ja aromeissa on trooppisia hedelmiä. Micro IPA tarkoittaa vähäalkoholista olutta.

Lyhyesti: raikas ja kevyt IPA

Kommentit

M: Laimea gyyh.

J: Olut on kullankeltaista ja hieman sameaa. Tuoksussa on sitruunaa, persikkaa ja mallasta. Maku on viljainen ilmeisesti juuri käytettyjen eri viljojen ansiosta, siinä on sitruunaa, persikkaa, keltaista ja häivähdys ananasta. Suutuntuma on keskitäyteläinen, katkeruutta on kohtuullisesti. Jälkimaussa on maltaisuutta ja hunajaa.

Keisari Micro NEIPA on hyvä vähäalkoholinen olut ja pidin siitä hieman enemmän kuin Micro IPA:sta. Arvosanaksi annan +.