Unison Brewing Golden Ale ja Brown Ale

Näyte / Unison Brewing


Unison Brewingin oluiden maistelu jatkuu alejen merkeissä. Aikaisemmin Jussi on maistellut vehnäoluen ja luomupilsin. Oluiden kanssa maisteluun pääsi Fazerin uusi Pullava-suklaa.

Golden Ale
5,5 %; 4,15 € Alkossa

Vaaleaan mallaspohjaan rakennettu ja kevyen hedelmäisen humaloinnin omaava olut on makujen tasapainoinen liitto.

Olut on kirkasta ja kuparinväristä. Hedelmäisessä tuoksussa on appelsiininkuorta ja yrttisyyttä sekä hieman hunajaa. Maku on katkerahko, siinä on greippiä, ruohoa, sitrusta sekä hieman maltaisuutta. Pitkää jälkimakua hallitsee greippi. Golden Ale on perushyvä lajityyppinsä edustaja, tykkäsin.

Suklaan kanssa olut ei sopinut kovin hyvin, vaan suklaan pullainen aromi puski läpi. Golden Ale maistui paremmin sellaisenaan.Brown Ale
5,2 %; 4,17 € Alkossa

Peribrittiläinen oluttyyli, oikea työväen voimaolut!

Olut on tummanruskeaa. Tuoksussa on paahteisuutta, tummaa suklaata ja ruisleipää. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hieman pähkinää ja lakritsaa. Suutuntuma on kevyt, mutta ei vetinen. Suklaan kanssa olut sopi kohtalaisen hyvin, vaikkakin suklaan pullaisuus palasi oluen paahteisen jälkimaun jälkeen.

Brown Ale oli näistä kahdesta oluesta suosikkini, koska sen paahteinen makumaailma miellytti enemmän.

Pitää kuitenkin myöntää, että suklaa oli melko huono valinta oluiden seuraksi, sillä kumpikaan oluista ei oikein sopinut suklaan kanssa.

Neljästä maistellusta Unison Brewingin oluesta Vehnäolut oli suosikkini, Brown Ale pääsi kakkossijalle. Golden Ale ja Luomupils jakavat kolmossijan.