Unison Brewing Company Vehnäolut

Näyte / Unison Brewing



Kesällä 2021 perustettu joensuulainen Unison Brewing Company laajensi toimintaansa alkuvuonna 2022, kun se osti myös joensuulaisen, vuonna 2015 perustetun Panimo Honkavuoren laitteiston ja tuotemerkit. Honkavuoren oluet ovat siis edelleen panimon valikoimassa, ja Honkavuoren tavoin ympäristöystävällisyys on edelleen tärkeää: panimo toimii tuulivoimalla ja sen hiilijalanjälkeä kompensoidaan omalla metsäpalstalla, joka sitoo hiilidioksidipäästöjä vähintään toiminnan verran. 

Unisonin oluista nyt maistelussa oleva Unison Vehnäolut valittiin parhaaksi vehnäolueksi Suomen Paras Olut 2022 -kilpailussa. Nautimme sitä kanansiipien ja porkkanatikkujen kanssa.

Unison vehnäolut
Suomi; vehnäolut; 4,8 %; 4,19 € Alkossa, saatavana myös joissain K-ryhmän kaupoissa

Panimo Unison Brewing Company

Panimon mukaan Unison Vehnäolut yhdistelee klassista saksalaista vehnäoluen mallaspohjaa ja amerikkalaista humalointia. Nämä yhdistettynä saadaan pehmeästi soljuva vehnäolut raikkaan sitruksisella maulla ja tuoksulla.

Oluttyypin mukaan
Vehnäolut on pintahiivaolut, jonka valmistuksessa käytetään vehnää. Yleensä mallaksessa on vehnän lisäksi myös ohraa. Vehnäoluen ominaispiirteitä ovat hedelmäisyys, vanilja, sitrusmaisuus, banaani ja mausteisuus.

Ruokana Hookin wingsejä

Lyhyesti: hedelmäinen vehnäolut

Kommentit

M: Hedelmäistä.

J: Olut on sameaa ja oranssisen kuparista. Tuoksussa on banaania, appelsiininkuorta, kypsää sitruunaa ja hieman korianteria. Banaani on maussa hillitympää kuin tuoksussa, mutta voimistuu jälleen jälkimaussa. Maussa on makeaa hedelmäisyyttä ja tuoksun aromeja, sitruuna on siinä hieman kirpeämpää kuin tuoksussa. Kokonaisuus tuo mieleen belgioluet ja jostain syystä myös sahdin.

Etukäteen hieman arvelutti, miten olut sopii mausteisten wingsien kanssa, mutta yhdistelmä yllätti positiivisesti. Oluen makeus toimi hyvin wingsien miedon tulisuuden kanssa. Oikein hyvä vehnäolut, arvosanaksi annan ++.