Unison Brewing Company Luomupils

Näyte / Unison Brewing

Torstaina oli World Pizza Day, joten iltaruoka oli helppo valita. Ruokajuomaksi valikoitui Unison Brewing CompanyLuomupils, koska pils ja lager sopivat pizzan kanssa.

Kansainvälinen pizzapäivä sai alkunsa 9. helmikuuta 2017, jolloin Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson aiheutti kohun haluamalla kieltää ananaksen pizzassa. Oli ananaksesta pizzassa mitä mieltä tahansa, 9. helmikuuta on hyvä päivä syödä pizzaa, ananaksella tai ilman. Toisaalta, mikä päivä ei ole hyvä päivä syödä pizzaa?



Luomupils
Suomi; pils; 5,0 %; 4,24 € Alkossa, saatavana myös joissain K-ryhmän kaupoissa

Panimo Unison Brewing Company

Panimon mukaan raikas, suodattamaton, vaalea ja maltainen pilsner, jota on ryyditetty jalohumalilla. Humalien hienostunut yrttinen ja mausteinen maku vie huolet ja murheet mennessään kera maukkaan juotavuuden.

Oluttyypin mukaan
Pils(ner) on tšekkiläisestä Pilsenin kaupungista alun perin kotoisin oleva pohjahiivaolut. Pils on yleensä voimakkaasti humaloitu ja väri vaihtelee vaaleasta kullankeltaiseen.

Ruokana pizzaa

Lyhyesti: tyylipuhdas pils

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on runsaasti mallasta ja viljaa sekä hieman ruohoa ja yrttejä. Raikas maku toistaa tuoksun aromeja. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja katkeruus on hillittyä.

Luomupils on maukas ja tyylipuhdas pils, joka sopi hyvin pizzan kanssa ja menee hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi annan +.