Rockmill Galactic Brotherhood House of Beer BBA Imperial Stout

Näyte / Laughing Drinks

Puolalaiselta Browar Rockmilliltä on tullut Alkon tilausvalikoimaan uutuusolut Galactic Brotherhood House of Beer, joka on tehty yhteistyössä krakovalaisen House of Beerin kanssa. Olut on maustettu suolakinuskilla ja pekaanipähkinöillä ja se on kypsynyt 16 kuukautta bourbontynnyrissä.

Galactic Brotherhood on merkki galaktisen veljeyden, toisin sanoen yhteistyöoluiden sarja.

Galactic Brotherhood House of Beer
Puola; imperial stout; 14,0 % (pullon mukaan, Alkon mukaan 11 %); 16,69 €

Panimo Browar Rockmill

Panimon mukaan valikoidut ainesosat ja bourbontynnyrissä kypsytetty imperial stout muodostavat seoksen, joka on yhtä vahvaa kuin ystävyys.

Oluttyypin mukaan
Imperial stout -tyylin oluissa on yleensä paahdettua mallasta, kahvia, tummaa suklaata ja palanutta tuoksua, usein myös karamellisuutta, luumua, taatelia tai rusinaa. Ikääntymisen myötä imperial stout saattaa alkaa muistuttaa portviiniä.

Ruokana laskiaispulla

Lyhyesti: tuhti, vaniljainen ja makea imperial stout

Kommentit

M: Makeaa, jotain luumuista.

J: Olut on mustaa kuin tähtienvälinen avaruus. Tuoksussa on runsaasti bourbonvaniljaa, luumua, siirappia ja vähän paahteisuutta. Täyteläinen, makea maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös pähkinää ja tummaa suklaata. Maussa on tuoksua enemmän paahteisuutta, joka voimistuu jälkimaussa kahviksi. Alkoholi lämmittää, mutta ei maistu läpi.

Puoli litraa näin tuhtia ja makeaa olutta on yksinään juotuna melko paljon, pullollisen voi jakaa kahdelle tai jopa kolmelle jälkiruoaksi. Jopa makea laskiaispulla jäi hieman oluen makeuden alle. Itse pidän tällaisista oluista, arvosanaksi annan ++.