Olutta Ukrainan tueksi: Obolon Strong


Putin (хуйло́) aloitti laittoman hyökkäyssodan Ukrainaan tasan vuosi sitten. Sodan runtelema Ukraina tarvitsee koko ajan apua, ja auttaa voit esimerkiksi HS:n listaamien järjestöjen kautta.

Alkon valikoimaan on tullut ukrainalaiselta Obolon-panimolta uusi olut. Alkossa on lisäksi Obolon Premium Lager, jota saa myös maitokaupoista. Panimon sivujen mukaan oluen nimi on Obolon 8.6% eikä Obolon Strong.

Obolon on yksi Ukrainan suurimmista (omien sivujensa mukaan suurin) virvoitus- ja alkoholijuomavalmistajista. Yhtiö perustettiin Neuvostoliiton aikaan vuonna 1980 nimellä Київський пивзавод № 3 eli Kiovan panimo numero 3. Vuonna 1986 nimeksi vaihtui Obolon. Nimi tulee Kiovan kaupunginosasta, jossa panimo sijaitsee ja tarkoittaa tulvatasankoa.

Ruoaksi oluen kanssa haimme borssikeittoa ja piirakoita Ville Haapasalon Ukraina-kärrystä. Jokaisesta sieltä ostetusta ruoka-annoksesta lahjoitetaan rahaa hyväntekeväisyyteen tukemaan Ukrainan lapsia Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta.

Obolon Strong
Ukraina; vahva lager; 8,6 %; 17 EBU; 3,99 €

Panimo Obolon

Panimon mukaan:
Obolon 8.6% is made for connoisseurs of strong sorts of beer. The unusual recipe for this strong light beer lies in the fact that inaddition to traditional ingredients such as barley malt, barley, hops and water, Obolon 8.6% contains glucose-fructose syrup.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja.

Ruokana borssikeittoa

Lyhyesti: vahva, hieman makea lager

Kommentit

M: Maistuu vahvalle oluelle.

J: Olut on kirkasta ja väriltään hieman kupariin vivahtavan kullankeltaista. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, mallasta ja aavistus hunajaa. Maku on katkerahko ja toistaa tuoksun aromeja. Maussa tulevat ensin voimakkaimmin esiin makea hedelmäisyys ja hunajaisuus. Maku muuttuu pian katkerammaksi ja yrttiseksi, jopa hieman mausteiseksi. Alkoholin määrän huomaa, mutta se ei maistu läpi. Borssikeiton kanssa olut sopi hyvin. Obolon Strong sopiikin parhaiten ruokajuomaksi. Tykkäsin, arvosanaksi annan +.