Snabba Cash by Jens Lapidus Organic Reserva Cava BrutUnder mina år på Mallorca lärde jag mig älska Cava. Därför var det givet att börja med det spanska bubblet. Så här är den: min alldeles egen Snabba Cash Cava! Torr, men generös i smaken, en ekologisk Brut Reserva med mjukt frizz. Atmosfären för mig är Placa Mercat och den sorglösa ljumma Palma-natten
Jens Lapidus

Jens Lapidus ihastui cavaan asuessaan Mallorcalla, siispä Snabba Cash -viineistä toinen (tai siis ensimmäinen, koska sen etiketissä lukee Chapter 1) on cava. 

Kuten Snabba Cash by Jens Lapidus Barbera d'Astinkin kanssa, myös tästä viinistä ja sen valmistajasta on hankala löytää mitään tietoja. (Sivustot ovat siirtyneet bittien taivaaseen yms.) Etiketin mukaan viinin valmistaja ja pullottaja on J.B. Berger SA Penedèsin alueelta, ja se on kypsynyt 15 kuukautta hiivasakkojensa kanssa.

Snabba Cash by Jens Lapidus Organic Reserva Cava Brut
Katalonia, Espanja; Macabeo, Xarel-lo, Parellada; 16,49 €

Tuottaja J.B. Berger SA / Icon Wines

Etiketin mukaan tyylikäs ja raikas luomucava, jonka aromeissa on vihreää omenaa, päärynää ja paahteisuutta

Rypäleiden mukaan
Macabeo: kuiva, keskihapokas, villejä kukkia ja karvasmantelia
Xarel-lo: hapokkuutta, kirpeää omenaa, hedelmäisyyttä, kermaisuutta, joskus kasviksia
Parellada: hedelmäisyyttä, hapokkuutta

Ruokana sellaisenaan

Lyhyesti: paahteinen ja hedelmäinen cava

Kommentit

M: Kullankeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, omenaa, päärynää ja muita kypsiä vaaleita hedelmiä, marsipaania ja paahteisuutta. Paahteisuus hallitsee aluksi hieman liikaakin, mutta väistyy syrjemmälle, kun viini ehtii ilmaantua hetken lasissa. Tuoksun tapaan maku on aluksi paahteinen, pähkinäinen ja mantelinen. Tuoksusta tutut hedelmät maistuvat hetken päästä, jolloin raikas hedelmäisyys luo illuusion makeudesta, vaikka viini on kuiva. Kokonaisuus on varsin kiva.

Viini maistuu hyvin sellaisenaan, mutta se voisi sopia myös siihen vaiheeseen Snabba Cash -tarinaa, kun päähenkilöllä alkaa mennä hyvin, mutta ei vielä niin hyvin, että samppanja olisi jokapäiväistä juomaa. Sen voisi yhdistää myös tapasten, äyriäisten tai vaikka sushin kanssa. Arvosanaksi Snabba Cash by Jens Lapidus Cava Reserva Brut saa 0.

J: Viini on väriltään kullankeltaista. Tuoksussa on kypsää sitruunaa, omenaa, persikkaa ja paahteisuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa aluksi tuoksun makeita aromeja, siinä on myös makeaa ananasta. Maku muuttuu pian hapokkaaksi ja paahteiseksi. Pitkä jälkimaku on maun tavoin sitruunainen ja paahteinen.

Viini meni hyvin sellaisenaan. Se voisi sopia tapasten tai lohen seuraksi. Arvosanaksi annan +.