Conde de Vimioso Reserve White 2018

Näyte / Portugal Vineyards



Tejon viinialue sijaitsee Portugalin keskiosassa Lissabonista pohjoiseen ja käsittää Ribatejon maakunnan. Viiinialue olikin aikaisemmin nimeltään Ribatejo. ja sen alapuolella taas sijaitsee Alentejon viinialue. Tejossa on kaksi viiniluokitusta: yleinen Tejo VR (Vinho Regional) ja korkeampi Do Tejo DOC.

Falua on vuonna 1994 perustettu viinitalo, joka tuottaa viinejä Tejon ja Vinho Verden alueilla. Conde de Vimioso (tai Conde Vimioso) on yksi sen omistamista tuotemerkeistä. Aiemmin maistelimme jo sarjan punaviinin, nyt vuorossa on valkoviini. Se on käynyt vanhoissa (2-4 kertaa käytetyissä) ranskalaisissa tammitynnyreissä ja kypsynyt vuoden verran sakkojensa päällä.

Conde de Vimioso Reserve White 2018
Tejo, Portugali; Arinto; 20,25 € (vuosikerta 2019) Portugal Vineyardsin verkkokaupassa

Tuottaja Falua

Etiketin mukaan sitruunaa, mineraalisuutta ja tyylikästä mausteisuutta

Rypäleen mukaan
Arinto: hapokkuutta ja usein mineraalisuutta, omenaa, limeä, greippiä ja sitruunaa, ikääntymisen myötä myös vaaleita kivihedelmiä kuten persikkaa ja pähkinää

Ruokana risotto primavera

Lyhyesti: tammitetun chardonnayn kevyempi versio



Kommentit

M: Kirkkaan, vaalean kullankeltaisen viinin tuoksussa on omenaa, sitrusta ja tammikypsytyksen tuomaa voista paahtoleipää ja pähkinää. Viinin maku on omenainen ja hapokas, tammikypsytyksen aromit tuntuvat hyvin ja suutuntuma on kermainen. Lisäksi viinin mineraalisuus tuo mieleen vichyveden. Jos tutumpaa vastinetta hakisi, niin viini tuo mieleen tammitetun chardonnayn, tosin Conde de Vimioso Reserve White tuntuu sitruksisemmalta ja rakenteeltaan kevyemmältä kuin stereotyyppinen chardonnay.

Risoton kanssa viini sopii hyvin ja yllätti iloisesti. Muutenkin se voisi sopia vaikkapa paistetun tai savustetun lohen kanssa tai yleisesti ottaen sellaisten ruokien kanssa, jotka tavallisesti yhdistäisi tammitetun chardonnayn kanssa. Se maistuu sellaisenaankin, mutta ruokaviininä se toimii varmasti paremmin. Arvosanaksi Conde de Vimioso Reserve White saa +.

J: Viini on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on tammea, pähkinää, keltaista omenaa, kypsää sitruunaa ja hunajamelonia. Maku on hapokas, siinä on sitruunaa, ananasta, vihreää omenaa ja mineraalisuutta. Maussa on tuoksun tavoin tammea, mutta tammisuus ei ole liian voimakasta. Jälkimaussa on maun aromien lisäksi häivähdys yrttisyyttä.

Risoton kanssa Conde de Vimioso Reserve White sopi oikein hyvin. Se voisi mennä myös paistetun lohen ja kanaruokien seuraksi. Mineraalisuuden ansiosta viini voisi käydä myös äyriäisten kanssa. Hinta-laatusuhde on erinomainen, arvosanaksi annan ++.

***


 Tämän postauksen myötä toivotamme hyvää vappua!