Setencostas Rosé 8 % 2022

Matala-alkoholiset viinit ovat olleet ruokakaupoissa saatavilla noin viikon verran, mutta onko niistä mihinkään? Valitsimme ensimmäiseksi maisteltavaksi Setencostas Rosé 8 % 2022:en, koska olemme maistaneet aikaisemmin muita Setencostas-viinejä ja pitäneet niistä. 

Viiniä ei löydy valmistajan kotisivuilta, mutta se voi olla matala-alkoholisempi versio Bons-Ventosista. Viini ei siis oletettavasti ole luontaisesti matala-alkoholinen, vaan se on joko laimennettu tai siitä on poistettu alkoholia jollain menetelmällä.

Setencostas Rosé 8 % 2022
Vinho Regional Lisboa, Portugali; Cabernet Sauvignon, Castelão; 8,99 € Sellon K-Citymarketissa 

Tuottaja Casa Santos Lima

Maahantuojan mukaan "kevyempi, matala-alkoholinen, roseeviini on makumaailmaltaan pirteän raikas, runsaan vadelmainen, mansikkainen sekä kevyen yrttinen."

Rypäleen mukaan
Castelão: rustiikkinen, metsämarjoja tai hedelmäisyyttä maaperän mukaan, punaherukkaa, luumuhilloa, nuorena kovia tanniineja, jotka pehmenevät ajan myötä, happoja
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa, mustaviinimarjaa, seetripuuta; viileillä alueilla myös minttua, eukalyptusta ja vihreää paprikaa

Ruokana picanhaa ja salaattia

Lyhyesti: raikkaan marjainen rosé



Kommentit

M: Kohtalaisen tumman, lohenpunaisen viinin tuoksussa on runsaasti punaisia marjoja, vadelmaa, mansikkaa ja karpaloa. Ainakaan tuoksun perusteella sitä ei heti arvaisi 8-prosenttiseksi, sen verran runsas ja voimakas tuoksu kuitenkin on. Maku paljastaa kuitenkin totuuden: vaikka viini on kohtalaisen maistuva, marjainen ja myöskin ilahduttavan kuiva (sokeria 10 g/l) ja hapokas, se on myös hieman vetinen. Muutama prosentti lisää alkoholia toisi siihen lisää runkoa.

Ruoan kanssa viini sopii kuitenkin hyvin, jopa picanhan kanssa se on ihan ok. Sen voisi hyvin napata mukaansa myös piknikille, salaattien seuraksi tai pizzaviiniksi. Arvosanaksi Setencostas Rosé 8 % saa 0.

J: Viini on kirkasta ja lohenpunaista. Tuoksussa on punaista marjaa, vadelmaa ja aavistus karpaloa. Hapokkaassa maussa on sitruunaa, karpaloa ja punaista marjaa. Jälkimaku on yrttinen ja marjainen. Suutuntuma on kepeä.

Etukäteen odotin viinin olevan makeaa ja mehumaista, mutta se yllätti positiivisesti. Ruoan kanssa viini sopi hyvin, se toimi jopa rasvaisen lihan kanssa. Viini voisi mennä kevyiden kala- ja kanaruokien seurana ja menee hyvin sellaisenaankin. Arvosanaksi annan 0.