Mikä viini?
Bai Gorri Blanco 2005 (100 % Viura; n. 20 €, Viini-lehden klubiviini)
Minkä kanssa nautittu?
Paistettu siika
Mitä etiketti/viinilista/maahantuoja/muu lähde lupaa?
Mangoa, ananasta ja lähes ylikypsää melonia, tammisuutta, kermaisuutta,
pähkinää, voita
Mitä rypäle lupaa?
Viura eli Mac(c)abeo: kuiva, keskihapokas, villejä kukkia ja karvasmantelia
Kommentit
M: Viinin tuoksu on voimainen, ehkä jopa aavistuksen toffeinen ja kinuskinen. Siinä on kypsiä trooppisia hedelmiä, aprikoosia. Maku yllättää: viini on kuiva, hapokas, samalla tavalla hämäävä kuin toisetkin espanjalaiset valkoviinit. Hapokkuuden alta löytyy edelleen trooppisia hedelmiä ja chardonnaymaista voita. Siian kanssa tuntui ensin siltä, että viini saattaisi olla aavistuksen liian voimakas, mutta yhdistelmä toimi kuitenkin hyvin.
J: Tuoksu oli hedelmäinen ja voimainen, seassa aavistus makeutta. Myös maku oli voimainen ja voin maku sekä makeus vahvistuivat viinin lämmetessä. Siian kanssa olisi käynyt kevyempikin valkoviini. Makeuden vuoksi viini olisi sopinut myös jälkiruokaviiniksi.
Viini muualla