Mikä viini?
Matua Marlborough Pinot Noir 2009 (100 % Pinot Noir; 13,98 €)
Minkä kanssa nautittu?
Risotto, kokonaisena paistettu täytetty broileri
Mitä valmistaja lupaa?
Kirsikkaa, timjamia, kypsiä hedelmiä
Mitä rypäle lupaa?
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa. Kukkaisen hedelmäistä, hapokasta,
vähätanniinista.
Kommentit
M: Tämä viini sai aikanaan ensimmäiset viisi tähteä HS:n arvostelussa, joten se
loppui tietenkin Alkosta saman tien. Sinnikkään metsästyksen jälkeen onnistuimme
saamaan viiniä ja nyt oli viimein aika korkata pullo neljännen
adventtiviikonlopun kunniaksi. Aluksi tunnelma oli odottava: puhkeaisiko tässä
nyt ylistyslauluihin? Vastaus on ei. Ensin en tuntunut saavan viinistä ollenkaan
kiinni. Sitten sen tuoksusta löytyi karpaloa ja ehkä aavistus nahkaa, samoin
maku oli marjainen. Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja kyllä sitä sellaisenaankin
lipittelisi. Hyvä viinihän tuo on, sitä ei voi kieltää.
J: Väri on vaalea ja läpikuultava, tuoksussa on marjoja, karpaloa ja mansikkaa.
Maku on hapokas ja vähätanniininen. Aavistuksen liian kevyt viini risoton
kanssa. En olisi välttämättä antanut tälle ihan viittä tähteä, vaikka tämä hyvä
viini olikin.
Viini muualla
Matua
Alko
Helsingin Sanomat 3.2.2011
Kokonaisena paistettu broileri
Yksi kokonainen marinoimaton broileri tai vastaava kotkottaja pakasteesta tai mistä sellainen nyt löytyykään
Täytteeseen leipää (esim. pari palaa ruispaahtoleipää), paistettua pekonia ja sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, parmesanraastetta - liota leipä lihaliemessä, sekoita siihen muut täytteet ja tunge broilerin sisään, sulje broileri hammastikuilla
Hiero broilerin pintaan mausteeksi esim. Nomun barbeque-maustetta ja/tai suolaa, pippuria, paprikaa, chiliä oman maun mukaan
Paista padassa noin 1 tunti 200 asteessa
Vinkki: Jos teet samaan aikaan risottoa, käytä broilerista irtoavaa nestettä risoton nesteenä.