Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2007

Mikä viini?
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2007 (100 % Cabernet Sauvignon; n.10 €)

Minkä kanssa nautittu?
Risotto ja lihapata

Mitä etiketti lupaa?
Viinimarjaa, tummia kirsikoita, kahvia ja suklaata

Mitä rypäle lupaa?
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa

Kommentit

M: Vuosi 2007 oli paholaisen kellarille erityisen hyvä vuosikerta ("Historic vintage, the best premium vintage"), joten ko. vuoden viinejä on kertynyt meille lähes koko sarja. Tänään tarjolla oli cabernet sauvignon. Hyvää se oli, sitä ei voi kieltää. Tuoksussa oli herukkaa ja yrttejä, ehkä aavistus jotain makeaa. Maku on tasapainoinen, herukkainen ja sopivan tanniininen lihapadan ja risoton kanssa. Lipiteltäväksi viini sopii, jos sitä ei hörpi isoja kulauksia, sillä sen tanniinit jäävät kyllä ikeniin kutkuttelemaan.

J: Tuoksussa on mustaherukkaa, tummia marjoja ja aavistus tummaa suklaata. Maku on herukkainen eikä kovin tanniininen. Sopi oikein hyvin risoton ja lihapadan kanssa.

Viini muualla
Casillero del Diablo
Alko (vuosikerta 2010)

Lihapata

800 g naudan keittolihaa tai vastaavaa
paketti pekonia
paketti (500 g) Pirkan uunijuureksia (porkkanaa, lanttua, punasipulia, palsternakkaa)
purkki tomaattipyrettä
sipulia, valkosipulia, savuchiliä, korianteria, paprikajauhetta
2 lihaliemikuutiota

Hauduta ensin lihoja ja sipulia liemessä muiden mausteiden kanssa, lisää juurekset ja korianteri myöhemmin, ehkä noin puolessavälissä haudutusta. Mitä kauemmin pata hautuu, sitä parempaa siitä tulee. Meillä se muhi parisen tuntia.