Mikä viini?
Château Malescasse Haut-Médoc 2006 (kimppatilaus-Bordeaux eli hinnasta ei
mielikuvaa)
Minkä kanssa nautittu?
Karjalanpaisti
Mitä etiketti/viinilista/maahantuoja/muu lähde lupaa?
Haut-Médoc -viinit ovat tasapainoisia ja niissä on herkkää vaniljaa ja tummia
marjoja.
Mitä rypäle lupaa?
Bordeaux-viinien rypäleitä ei erityisemmin mainosteta etiketissä, koska
sivistynyt viinin ystävä tietää tietenkin alueen perusteella heti, mistä
rypäleistä on kyse. Me emme siihen kykene, mutta Google auttaa: päärypäle on
todennäköisesti Cabernet Sauvignon ja mukana saattaa olla myös Merlot'a ja ehkä
aavistus Malbecia.
Kommentit
M: Tuoksussa oli heti korkkaamisen jälkeen vadelmaa ja raikkaita marjoja. Ilmaantumisen jälkeen tuoksu muuttui tummemmaksi, vadelman tilalle ilmestyi luumua ja tummia marjoja. Maku vastasi tuoksua, marjoja ja luumua oli edelleen. Kohtalainen tanniinien määrä sopi hyvin karjalanpaistin kanssa, mutta maustekurkkujen kanssa viini ei toimi niin hyvin kuin toivoin. (Aikana ennen blogia maisteltu kimppatilauksen toinen Bordeaux-viini oli niin namia suolakurkkujen kanssa, oijoi.) Lipittelyviini tämä ei välttämättä ole, mutta pataruokien kanssa passaa hyvin.
J: Tuoksussa oli aluksi vadelmaa, ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli luumuja ja viinimarjahilloa. Maku ei ollut kovin tanniininen. Sopi karjalanpaistin kanssa, mutta pihviviiniksi hieman liian hento.
Viini muualla
Château Malescasse