1. joulukuuta 2012

Camins del Priorat 2010


Mikä viini?
Camins del Priorat 2010 (35 % Garnacha, 35 % Samsó, 20 % Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah; 6 pulloa 98 €, Viini-lehden klubiviini)

Minkä kanssa nautittu?
Lehtipihvi ja ranskalaiset

Mitä Viinilehti lupaa?
"Viinissä on hyvin moniulotteinen, mehevä ja maanläheinen, multainenkin tuoksu, kypsää kirsikkaa, mansikkaa, karhunvatukkaa ja mustaherukkaa. Tuoksussa on myös orastavaa nahkaisuutta ja makeiden mausteiden aromeja sekä hentoa savuisuutta. Tuoksun aromikkuuden allekirjoittava maku tuo mieleen kuivatut hedelmät ja on suutuntumaltaan aluksi varsin pehmeä. Viini kuitenkin ryhdittyy runsaan, mutta hyvin kypsän tanniinisuuden ansiosta. Viinissä on miellyttävä marjainen hapokkuus joka pitkään maistuvassa, paahteisen aromaattisessa, yrttisessä ja luumuisessa sekä lämminhenkisessä jälkivaikutelmassa tuo sekä eloisuutta että kepeyttä ja nostaa miellyttävästi veden kielelle."

Mitä rypäle lupaa?
Garnacha: mausteita, marjoja, makeutta, hedelmäisyyttä, vähän tanniineja
Samsó (Carignan): hapokkuutta, tanniineja; lisäksi kirsikkaa, mansikkaa ja vadelmaa, ruusua ja orvokkia, kypsässä viinissä karkkia ja purkkaa ja tammessa kypsytetyssä vaniljaa, kookosta, paahteisuutta ja lakritsia
Cabernet Sauvignon: kirsikkaa, luumua, kahvia, suklaata ja nahkaa
Syrah: tanniineja, marjoja, mausteita, suklaata, kahvia, pippuria, joskus jopa hillomaista marjaisuutta

Kommentit

M: Viinilehden lokakuun klubiviini saapui ja pääsi heti ruokapöytään. Viinin tuoksu on marjainen, aavistuksen makea. Ensin mieleen tulee karpalo, myöhemmin mansikka. Maku on sen verran tanniininen, että lehtipihvi ei ole aivan nappivalinta. Tanniinit ovat kuitenkin pehmeät, mutta pehmeydestä huolimatta viini kaipaa ruokaa seurakseen. Maku on täyteläinen, hillomainen ja marjainen,  aavistuksen robusti, oikein mainio niinkuin espanjalainen viini voi olla.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, hilloisuutta, mansikkaa ja vadelmaa. Maku herukkainen ja tanniininen, hieman pippurinen. Sopi hyvin lehtipihvin kanssa, sopii varmaan muidenkin liharuokien, erityisesti pihvin kanssa.

Viini muualla
Viinilehti

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti