29. joulukuuta 2012

Cono Sur Ocio Pinot Noir 2009


Mikä viini?
Cono Sur Ocio Pinot Noir 2009 (100 % Pinot Noir; 35,90 € Silja Linella)

Minkä kanssa nautittu?
Lihapata

Mitä etiketti lupaa?
Hedelmäisyyttä, nahkaa, tupakkaa, mustaherukkaa, luumua, kirsikkaa, karhunvatukkaa, mukavaa happoisuutta ja mineraalisuutta

Mitä rypäle lupaa?
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on aluksi aavistus kumia ja nahkaa sekä hedelmäisyyttä. Maku on hedelmäinen, hapokas, vähätanniininen, herukkainen ja kirsikkainen, myöhemmin jopa puolukkamehumainen. Viini on kuitenkin tasapainoinen eikä mehumaisuus häiritse - eikä pinot noirilta vahvoja makuja tai voimakkaita tanniineja odottaisikaan. Päinvastoin, viini on varsin intensiivinen ja miellyttävä tuttavuus. Lihapadan kanssa viini sopi hyvin ja miksei se sopisi sellaisenaankin lipiteltäväksi.

Onko viini lähes 40 euron arvoinen? Vaikea sanoa. Lompakko ei ole vielä tottunut investoimaan yli 10-15 euroa viinipullolliseen, mutta jos oikein muistan, ei yksikään yli 20 euron viini ole vielä ollut pettymys. Kyllä näihin kalliimpiin viineihin voisi varsin hyvin tottua.

J: Tuoksussa on aluksi tummia marjoja ja herukkaa. Viinin ilmaannuttua hetken aikaa tuoksuun tulee kumia ja nahkaa sekä aavistus savuisuutta. Maku on hapokas, vähätanniininen ja kirpeä. Sopi rasvaisen pataruoan kanssa, mutta ei ole mikään pihviviini.

Viini muualla
Cono Sur Ocio

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti