15. joulukuuta 2012

Nightwish Imaginaerum 2010


Mikä viini?
Nightwish Imaginaerum 2010 (rypälettä ei kerrota; 14,87 € Alkon tilausvalikoimassa)

Minkä kanssa nautittu?
Tortilla (espanjalainen perunamunakas)

Mitä etiketti lupaa?
"Otherworldly splendours, moments of wonderment and the joyous sound of laughter with a hint of campfire poetry, music of the spheres, and the long, smooth, star-filled finish of Lucid Dreams."

Mitä rypäle lupaa?
Rypäle on todennäköisesti Tempranillo: marjoja, luumua, tupakkaa, vaniljaa, nahkaa, yrttejä

Kommentit

M: Tämä viini tuoksuu ja maistuu niin geneerisen espanjalaiselle, että siitä on vaikea saada kiinni. Odottaisin saavani juuri tällaista viiniä, jos tilaisin Espanjassa lasillisen punkkua.

Tuoksussa on tummia marjoja ja aavistus nahkaa ja mausteita. Maussa on marjoja, aavistus pippuria ja kohtalaisesti tanniineja. Tanniineja ei kuitenkaan ole liikaa, viinin voi ruoan loputtua lipitellä myös sellaisenaan. Varsinainen seurustelujuoma se ei kuitenkaan ole, koska tanniinit kiristävät ikenissä sen verran, että ruoka tai pikkunaposteltava on tervetullut kaveri. Tortilla ei ollut ehkä kaikkein paras valinta tämän viinin kanssa, mutta kovat juustot ja tapakset voisivat olla varsin passeli valinta.

Lisäksi on todettava, että vaikka tämä nyt ei olekaan "the most imaginative wine on the planet" ja että muka latinaa oleva Imaginaerum-sana riipii lingvistin sielua, niin viini on täyteläisempi ja mukavampi kokemus kuin viimeviikkoinen 69 Eyes Red, vaikka yleensä pidän italialaisista viineistä enemmän kuin espanjalaisista.

J: Tuoksussa on tummia marjoja, nahkaa, mausteisuutta ja pippuria. Maku on täyteläinen, hieman tanniininen, pippurinen ja mausteinen. Ei mikään seurusteluviini, vaatii jotain syötävää seurakseen. Toisaalta tämä ei ole myöskään pihviviini tanniinien vähäisyyden vuoksi. Voisi sopia lihapadan tai vaikka mausteisen grillikyljen seuraksi.

Viini muualla
Nightwish Imaginaerum
Alko

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti