-->

20. syyskuuta 2015

Mikä viini! - keskiviikko 16.9.2015

Viinimaa järjesti Vanhalla Mikä Viini! -tapahtuman 16.-17.9. Loppasuut päättivät käydä keskiviikkona maistelemassa viinejä omaan tahtiin ja osallistua tastingeihin torstaina.

Vaikka Vanha oli täynnä ja tunnelma oli hiostavan lämmin, ei pöytien luo ollut suuria jonoja. Hinnatkin olivat varsin kohtuullisia: sisäänpääsy oli ilmainen, lasipanttia ei ollut ja maistelulipukkeen hinta oli 1 €. Suurin osa viineistä maksoi 1-2 lipuketta, kuohuviiniloungessa pääsi törsäämään enemmän.Keskiviikko alkoi sillä, että M halusi chiantien pariin, joten ensimmäisenä kohteena oli Ruffinon pöytä. Niiden jälkeen testattiin J:n ehdotuksesta Portugalin viinejä ja lopuksi suunnattiin kuohuviiniloungeen.Ruffino Chianti
Tuoksussa oli kirsikkaa, marjaisuutta ja kumia. Maku oli hapokas ja hilloinen, tanniinit olivat pehmeät. Heti ensisiemaisulla M:n alkoi tehdä mieli pizzaa. Viini sopisikin erinomaisesti pastan tai pizzan kanssa. (1 lipuke)

Ruffino Chianti Superiore 
Viinin tuoksu oli mausteinen, marjainen ja nahkainen. Maku oli täyteläinen, marjainen, luumuinen ja tanniininen. Oikein mukava chianti, joka kävisi syysiltoihin lihapatojen ja muiden runsaiden makujen kanssa. Lisäksi fiasco on aina yhtä hurmaava! M:n suosikki. (2 lipuketta)

(Ruffinolle plussaa myös siitä, että pulloja pidettiin oma-aloitteisesti esillä valokuvausta varten. Kaikkialla muualla pulloja joutui kuvaamaan miten parhaiten pystyi.)Casal Garcia Rose
Viinin tuoksu oli kepeä, makeahko ja vadelmainen. Mansikkainen maku ei kuitenkaan ollut yhtä makea kuin tuoksu, vaan ennemminkin hieman hapokas ja yrttinen. Mukava rosé joka tapauksessa, sopisi kesäiselle piknikille tai aperitiiviksi. (1 lipuke)

Casal Garcia Vinho Verde
Tuoksussa oli herukanlehteä ja päärynää. Pirskahtelevassa, puolikuivassa maussa oli herukkaa, limeä ja karviaista. Menisi kevyiden kalaruokien kanssa tai ihan sellaisenaan. (1 lipuke)Alandra Red
Makea tuoksu, makea maku. Tanniineja ei ollut oikeastaan yhtään. Tätä olisi ehkä voinut juoda teinixinä, nyt viini ei maistunut M:lle ollenkaan. (1 lipuke)

Esporão Reserva Tinto
Tuoksussa oli mausteisuutta, tummaa marjaa ja vaniljaa. Maku oli tanniininen ja mausteinen. Melko hyvä tällaisenaankin, mutta parin vuoden kypsytyksen jälkeen voisi olla vielä parempi. J:n suosikki. (2 lipuketta)Bollinger Special Cuvée
Tuoksussa sekä pirskahtelevassa maussa oli voimakkaasti paahtoleipää, jonka seasta löytyi myös omenaa. Pitkä jälkimaku, sopisi ehkä parhaiten ruokajuomaksi. Hyvä perussamppanja. (6 lipuketta)

Bollinger La Grande Année
Paahtoleipäinen, maukas, aromikas, voinen ja roteva samppanja, joka oli joka lipukkeen arvoinen. Toinen M:n suosikeista. (12 lipuketta)Louis Roederer Brut Premier
Pirteän hapokas ja hedelmäinen, hieman sitruksinen. Hyvä seurustelujuoma, mutta ei välttämättä ruokajuoma. J piti tästä enemmän kuin samanhintaisesta Bollingerista. (6 lipuketta)

Louis Roededer Brut Vintage 2006
Kevyt ja raikas, ei kovinkaan paahteinen tai voinen. Tuoksussa oli aavistus kumia, maku oli kepeän hedelmäinen ja siinäkin oli hitunen kumia. Aivan erilainen kuin Bollinger La Grande Année ja siksi hurmaava tuttavuus. Toinen M:n suosikeista. (7 lipuketta)Nederburg Premiere Cuvee Brut Fair Trade
Tuoksussa oli sitrusta, limeä ja aavistus herukkaa. Maku oli pirskahteleva, kevyt ja herukkainen. Jälkimaku oli aavistuksen hapokas. Oikein hyvä peruskuohari. (1 lipuke)

Codorníu Zero (alkoholiton)
Alkoholittomat viinit ovat yleensä melko kamalia litkuja. Kuohuviineillä on kuitenkin se etu, että ne voivat olla makeita limonadin kaltaisia eikä se välttämättä haittaa - tämäkin Codorníun alkoholiton skumppa oli melkoinen sokeripommi (80 g/l). Täytyy kuitenkin myöntää, että kun lounaasta on aikaa ja verensokeri on laskemassa lupaavaan nälkäkiukkuun (eikä koko tapahtuman ajan himottanutta pizzaakaan näy), makea alkoholiton skumppa oli enemmän kuin paikallaan. Zeron maku oli yllättävän hyvä ja viinillinen, hedelmäinen ja sitruksisen raikas kaiken makeuden alla. Tätä voisi hyvin tarjoilla kesäjuhlien alkumaljana tai käyttää boolissa. (Ilmainen)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti