maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappusamppanjat 2016

Kissakin oli äimistynyt

Lähdimme viettämään vappua asiantuntevassa tasting-seurassa ja varustauduimme hyväksi havaitulla samppanjalla sekä Freixenetin rosé-cavalla. Charles Heidsieck Brut Reserve oli... no.. hyvää niin kuin aina ja cava jäi juomatta, koska illan emäntä ja isäntä kaatoivat lasiin lisää samppanjaa.


Kimppatilatut Bouché Père & Fils -samppanjat pääsivät testiin. Cuvée Millésime 2004 (50 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay) oli varsin runsaan ja omenaisen hedelmäisen makuinen. Maussa oli mukana myös trooppista hedelmää, ananasta ja sitrusta sekä häivähdys hunajaa.

Blanc de Noirs Brut Nature oli niin uusi, että sitä ei talon webbisivuilta vielä löytynyt ja muutenkin samppanjasta oli vaikea löytää tietoja. Zero Dosage/Brut Nature -viini oli etikettinsä mukaisesti rapsakan kuiva (ei lisättyä sokeria), mutta hedelmäinen ja sitruksisen raikas. Jälkimaku oli hapokas. Sopivan kala- tai äyriäisruoan kanssa se olisi varmasti mainio juoma, miksei myös aperitiivina ruokahalua herättelemässä.

Vapun ohjelmassa oli myös definitiivinen Gin & Tonic -vertailu, johon palaamme myöhemmin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti