-->

17. kesäkuuta 2017

Red Fire Old Vine Zinfandel 2015Mikä viini?
Red Fire Old Vine Zinfandel 2015 (IGT Puglia, Italia; 100 % Zinfandel; 7,90 € Viking Line / 10,90 € Alko)

Minkä kanssa nautittu?
Hampurilaiset

Mitä etiketti lupaa? 
Täyteläinen, hedelmäinen ja pehmeän mausteinen viini sopii erityisesti grilliruoalle

Mitä rypäle lupaa?
Zinfandel (Primitivo): ryhdikäs ja hedelmäinen, pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen, vaihtelee alueen mukaan; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Muuta
Viini on Enoitalian tuottama

Kommentit 

M: Red Fire Old Vine Zinfandel on lähes läpinäkymättömän tummanpunainen ja muodostaa lasin reunalle rivin kyyneleitä. Viinin tuoksu on hillomaisen makea, karhunvatukkainen, mustaherukkahyytelöinen ja aavistuksen mausteinen. Viinin maku on myöskin makea, suutuntuma on paksu, melkein pureskeltava. Marjaisuuden ja mausteisuuden jälkeen tuntuu hieman pehmeitä tanniineja, jälkimaku on pippurinen. Sellaisenaan se sopisi paremmin talviseen pakkaspäivään, mutta hampurilaisen kanssa viini sopii hyvin nytkin - etiketissään se lupaa olevansa hyvä grilliviini ja pitää myös lupauksensa. Makeudella ja helppoudella kosiskeleva viini on muuten hieman yksioikoinen, mutta Viking Linen hintaan edullinen ja hyvä ehdokas kesägrillausten seuraksi. Arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään tummanpunainen. Tuoksussa on kuningatarhilloa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mausteisuutta ja aavistus tummaa suklaata. Makeassa maussa on herukkamarmeladia, mustikkaa ja vähän mausteisuutta. Hapokkuutta on vähän ja tanniineja kohtalaisesti. Jälkimaku on mausteinen ja hieman pippurinen. Ilmaantuminen muutti tuoksua hilloisesta luumuiseksi ja mukaan tuli myös nahkaa. Hampurilaisen kanssa viini sopi hyvin. Pihviviiniksi tästä ei ole, mutta muu grillattu ruoka sopii viinin kanssa varmasti. Oikein mainio perus-Zinfandel. Arvosanaksi annan 0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti