3. kesäkuuta 2017

Zähringer Pinot Noir Rosé 2016Mikä viini?
Zähringer Pinot Noir Rosé 2016 (Baden, Saksa; 100 % Pinot Noir; 12,89 €)

Minkä kanssa nautittu?
Wienerschnitzel ja perunasalaatti

Mitä etiketti lupaa? 
Luomuviiniä

Mitä rypäle lupaa?
Pinot Noir: kirsikkaa, raparperia ja herukkaa, kukkaista hedelmäisyyttä, vähän happoja ja tanniineja; nuorena mansikkaa ja vadelmaa sekä ruusua, orvokkia ja minttua, kypsytyksen myötä mausteita, paahtoleipää, vaniljaa sekä nahkaa

Muuta
Viini-lehti valitsi Zähringer Pinot Noir Rosén vuoden roseeviiniksi 2017.

Kommentit 

M: Viinin tuoksu on marjainen, kypsän hillotun mansikan ja punaherukan jälkeen on havaittavissa lemon curdin hapokkuutta ja sitruksisuutta. Viinin maku on pirteän hapokas ja marjainen, pirskahteleva sitruksisuus yhdistyy mansikan, vadelman ja herukan makeuteen mukavalla tavalla ja kielelle jää sitruksinen jälkimaku. Schnitzelin kanssa viini sopi hyvin ja miksei se sopisi sellaisenaankin tai vaikkapa aasialaisen ruoan kanssa - tai sen kanssa voisi tehdä sitruunaista jälkiruokaa, jolloin hapokkuus toisi sen makean mansikkaiset piirteet esille. Mukava rosé tasapainottelee hyvin vakavuuden ja hömpän välillä. Arvosanaksi se saa +.

J: Viini on kirkas ja väriltään lohenpunainen. Tuoksu oli heti avaamisen jälkeen kirpeän sitruksinen ja puolukkainen, mutta hetken ilmaantumisen jälkeen siihen tuli punaherukkaa, metsämansikkaa, raparperia ja karpaloa. Maku on keskihapokas, vadelmainen ja karpaloinen. Jälkimaku on sitruksisen hapokas. Rasvaisen Schnitzelin kanssa viinin hapokkuus toimi hyvin. Hapokkuutta on sen verran, ettei viini välttämättä sopisi seurustelujuomaksi. Rasvainen kala ja broileri voisivat myös toimia viinin kanssa. Arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti