22. kesäkuuta 2017

Prinz von Hessen Riesling Kabinett Royal Trocken 2013Mikä viini?
Prinz von Hessen Riesling Kabinett Royal Trocken 2013 (Rheingau, Saksa; 100 % Riesling; 12,73 € verkkokaupasta v. 2015, nyt 21,70 € Alko)

Minkä kanssa nautittu?
Uudet perunat ja sipulisilli

Mitä etiketti lupaa?
Kiteyttää kaikki Rieslingin kuninkaalliset piirteet

Mitä rypäle lupaa?
Riesling: omenaa, persikkaa, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Viini muualla
Weingut Prinz von Hessen

Muuta
Viini on laatuluokitukseltaan "Kabinett" eli saksalaisten viinien laatuluokituksen (Qualitätswein mit Prädikat) alimpaan luokkaan kuuluva viini. Kyseinen laatuluokitus perustuu rypäleiden kypsyysasteeseen (käytännössä niiden sokeripitoisuuteen) ja sitä kautta viinien makeuteen. Kabinett Trocken -viinit ovat nimensä mukaisesti kuivia, mutta kypsinä kerättyjen rypäleiden ansiosta tässäkin viinissä on sokeria n. 8-9 g/l. Jos erikseen ei mainita viinin olevan kuiva, Kabinett-viinit ovat puolikuivia.

Kommentit

M: Suomen kuninkaan viinin tuoksu on trooppisen hedelmäinen, siinä on kypsää mangoa ja persikkaa sekä hieman hunajaa, mineraalisuutta ja petroolia. Makeaa hedelmäisyyttä täydentää pirteä, mutta pehmeä sitruksinen hapokkuus. Viinin maku on tuoksun lailla runsas ja hedelmäinen. Täyteläisessä maussa on kypsää omenaa, jopa uuniomenaa, hieman makeita mausteita ja hunajaa. Jäännössokeri pyöristää makua, pieni hapokkuus tuntuu vasta jälkimaussa. Viini on tasapainoinen ja miellyttävä ja se toimii hyvin uusien perunoiden ja sillin kanssa. Hieman jäin kaipaamaan vielä lisää pirteää hapokkuutta, mutta oli tämä mainio viini varsinkin Vinexusin hintaan. Arvosanaksi se saa ++.

J: Tuoksussa on limeä, päärynää, kypsää omenaa ja mineraalisuutta. Tuoksun aromeja toistava maku on makeahko, mutta samalla hieman hapokas. Jälkimaku on sitruunaisen hapokas. Rasvaisen ja suolaisen sillin kanssa viini toimi hyvin eikä kavahtanut salaatissa ollutta tomaattiakaan. Mainio, mutta hieman yksioikoinen Riesling, arvosanaksi annan +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti